Sos pomidorowo - śliwkowy

Sos pomidorowo - śliwkowy

Sos pomidorowo - śliwkowy

Sos pomidorowo - śliwkowy z dodatkiem papryki i oczywiście cebuli to wyśmienita baza do wielu potraw. Pasteryzowany w słoikach, przyda się w okresie jesienno - zimowym,  jako sos do makaronu, pizzy,  musaki, lazani i wielu innych. Dodatek śliwek znakomicie niweluje lekką kwaskowość pomidorów, nadając jednocześnie słodką nutę. Sam aromat śliwek jest prawie w ogóle nie wyczuwalny.  Ten sos koniecznie musi się znaleźć w Waszej spiżarni!!! Do przygotowania ok.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.