Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. SKŁADNIKI : ogórki, koper z baldachami, korzeń chrzanu, czosnek, liście chrzanu, wiśni , winogron, ( bardzo dobre są też z liśćmi dębu) sól kamienna gruba (nie jodowana drobna ) Świeżo zerwane , bądz kupione ogórki, myjemy , gdy są trochę zwiędłe moczymy w zimnej wodzie razem z przygotowanym koprem i liśćmi wiśni, winogron i chrzanu. ...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...