Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne . Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. SKŁADNIKI: Pomidorki koktajlowe, sól, woda. na 1 litr wody 1 łyżka soli. PRZYGOTOWANIE: pomidorki myjemy , wkładamy do słoiczków i zalewamy zimną wodą z solą. zakręcamy i pasteryzujemy 5 min. Gorące słoiczki wyciągamy i studzimy. ZASTOSOWANIE : jako dekoracja do potraw np. galaret., mięs, itp. do bezpośredniego spożycia -szczególnie ...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...