Pomidorki koktajlowe w zalewie -WERSJA 1 babci Basi

Pomidorki koktajlowe w zalewie -WERSJA 1 babci Basi

Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne . Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta.   SKŁADNIKI: Pomidorki koktajlowe, sól, woda. na 1 litr wody 1 łyżka soli. PRZYGOTOWANIE: pomidorki myjemy , wkładamy do słoiczków i zalewamy zimną wodą z solą. zakręcamy i pasteryzujemy 5 min. Gorące słoiczki wyciągamy i studzimy.   ZASTOSOWANIE : jako dekoracja do potraw np. galaret., mięs, itp. do bezpośredniego spożycia -szczególnie ...

Czytaj dalej na blogu Pysznosci Babci Basi

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Woda mineralna czy źródlana – którą wybrać?

W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.