Leczo z papryki do słoików na zimę babci Basi

Leczo z papryki do słoików na zimę babci Basi

Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta.   SKŁADNIKI : 3 kg papryki czerwonej, może być kolorowa, 4 1/2 kg pomidorów, sól do smaku, Nadaje się do spagetti, bigosu i tradycyjnego lecza.   PRZYGOTOWANIE: paprykę myjemy, wyjmujemy nasiona i kroimy w kawałki. pomidory sparzyć wrzątkiem i po chwili schłodzić pod zimna wodą. Ściągamy skórkę. kroimy na ćwiartki lub drobniej, ...

Czytaj dalej na blogu Pysznosci Babci Basi

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.