Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. SKŁADNIKI : 3 kg papryki czerwonej, może być kolorowa, 4 1/2 kg pomidorów, sól do smaku, Nadaje się do spagetti, bigosu i tradycyjnego lecza. PRZYGOTOWANIE: paprykę myjemy, wyjmujemy nasiona i kroimy w kawałki. pomidory sparzyć wrzątkiem i po chwili schłodzić pod zimna wodą. Ściągamy skórkę. kroimy na ćwiartki lub drobniej, ...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...