Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne . Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. SKŁADNIKI : na 1 kg mięsa : 1 kg mięsa surowego (np. łopatka, szynka, karkówka,) 15 dag boczku surowego lub parzonego wędzonego ( koniecznie ze skórą!) 3 duże ząbki czosnku, 1 łyżka soli, 1 łyżeczka przyprawy Delikat Knorr’a do mięs pieprz i majeranek wg uznania . Ilość można zwiększać. PRZYGOTOWANIE: Mięso opłukać , osuszyć rę...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...