Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne . Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. SKŁADNIKI : ogórki, pomidory, cebula, listki pietruszki( może być też korzeń), gałązki koperku zielonego, ZALEWA: 1 litr wody, 8 łyżek stołowych octu, 1 łyżka cukru, 1 płaska łyżka soli, PRZYGOTOWANIE: W czysty wytarty słoik pokroić warstwę pomidorów, trochę cebulki i warstwę ogórków zielonych. Na ogórki włożyć 3 małe gałązk...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...