przetwory - 15331 przepisów (strona:687/1023)

Szczupak w zalewie octowej 193

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
Buraczki tarte na zimę 1865

Buraczki, to idealny dodatek do obiadu na zimno czy na ciepło. Można również przed podaniem dodać chrzan wtedy staje się pysznym dodatkiem do mięs. Jeśli chodzi

W garach u Gosi
Fasolka szparagowa w słoikach 149

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
Ogórki kanapkowe z kurkumą 162

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
Sos paprykowo-cebulowy z ananasem, słodko-kwaśny w słoiki 200

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
Pigwa pieczona z winem 168

Składniki 3 szklanki wody 1 1/4 filiżanki cukru brązowego 1/4 szklanki miodu 1 wanilia, podzielona wzdłuż i wyjęty środek 6 strąków kardamonu, popękane 6 dużych owoców

w mojej kuchni
galaretka z pigwy 153

Składniki 1,600 gr. pigwy, umytej , usunięte środki ,pokrojonej (pozostawić skórę) 7 filiżanek ( wody cukier -dla każdej filiżanki soku 7/8 do 1 szkl.cukru 2 łyżki soku

w mojej kuchni
Szmaciak marynowany 130

Ciekawy sposób na wykorzystanie tego kiedyś chronionego grzyba.  Składniki Zalewa: 1250 ml wody 200 ml octu 10 % 2 łyżki soli kamiennej nie jodowanej 4 płaskie

R'n'G Kitchen
Galaretka/sos z czarnej porzeczki 179

Przepis został zaczerpnięty ze starych, rodzinnych zapisków i do dziś odnawiam go z wielką chęcią! Uwielbiam tą galaretkę, która idealnie nadaje się do ciast, naleśników, czy

Di gotuje
Jabłka duszone na zimę 189

Każdej jesieni przygotowuję takie słoiki z jabłkami na zimę, wykorzystuję je do szarlotki, naleśników i wielu innych deserów. W tym roku w moim ogrodzie było dużo

Bajeczna Kuchnia
Dżem jabłkowy z cynamonem 186

Taki pyszny dżem jabłkowy z mocną nutką cynamonu, zawsze przygotowuję go z antonówek. Często wykorzystuję go do naleśników lub rogalików. Składniki: 3 kilogramy obranych jabłek 0

Bajeczna Kuchnia
Buraczki marynowane z czosnkiem 203

Pyszne buraczki na zimę, marynowane z czosnkiem, delikatne, świetne do kanapek, sałatek, do obiadu. Idealne są te najmniejsze, ale jeśli mamy duże to możemy je pokroić

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Syrop dyniowo-korzenny do kawy 155

Gdy zobaczyłam ten przepis to wiedziałam, że muszę go zrobić, a akurat miałam już gotowe puree dyniowe. Wystarczyło dodać cukier i przyprawy korzenne i syrop gotowy

Mania Wypiekania
OPIEŃKI MARYNOWANE 181

Jesień, nawet ta późna to dobry czas na wszelkiego rodzaju grzyby tzw blaszkowate. Opieńków całe zatrzęsienie i szkoda byłoby tego nie wykorzystać i nie zamarynować. Zimową

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania