Truskawki w lekkim syropie z nutą kardamonu
Truskawki w lekkim syropie z nutą kardamonu
Truskawki w lekkim syropie z nutą kardamonu to coś pysznego! Co roku choć kilka słoiczków przygotowuję na zimę. Są bardzo uniwersalne, bo można dodać je do lodów, do deserów lub racuchów. To coś pomiędzy dżemem a konfiturą. Truskawki w lekkim syropie z nutą kardamonu 1 kg truskawek 1 szklanka cukru brązowego lub białego szczypta kardamonu Umyj i obierz truskawki. Bardzo duże przekrój na pół, by miały mniej więcej jednakowy rozmiar. Zasyp je cukrem i odstaw na godzinkę by puściły sok. Przełóż truskawki razem... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gotuj Sam!
Autor
NinaJG
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
truskawka, truskawki, racuchy, deser, desery, przetwory
Inne przepisy z Gotuj Sam!
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję