Truskawki w lekkim syropie z nutą kardamonu

Truskawki w lekkim syropie z nutą kardamonu

Truskawki w lekkim syropie z nutą kardamonu

Truskawki w lekkim syropie z nutą kardamonu to coś pysznego! Co roku choć kilka słoiczków przygotowuję na zimę. Są bardzo uniwersalne, bo można dodać je do lodów, do deserów lub racuchów. To coś pomiędzy dżemem a konfiturą. Truskawki w lekkim syropie z nutą kardamonu 1 kg truskawek 1 szklanka cukru brązowego lub białego szczypta kardamonu Umyj i obierz truskawki. Bardzo duże przekrój na pół, by miały mniej więcej jednakowy rozmiar. Zasyp je cukrem i odstaw na godzinkę by puściły sok. Przełóż truskawki razem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj Sam!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję