sloneczka w musie do deserów i ciast,czyli wspomnienie lata w zimowy czas

sloneczka w musie do deserów i ciast,czyli wspomnienie lata w zimowy czas

sloneczka w musie do deserów i ciast,czyli wspomnienie lata w zimowy czas

Składniki  1,5 kg  morele 1 szklanka cukru 1 litr wody  6-8 moreli do musu Wykonanie Morele umyć osuszyć ,wyjąć pestki. Sześć -osiem moreli zmiksować z cukrem i woda .a następnie zagotować do rozpuszczenia cukru. Pozostałe surowe morele ,połówki poukładać w słoikach. Całość zaleć musem morelowym. Pasteryzować 6-8 minut.  W zimne ,jesienne dni przywrócą radość lata swoim kolorem i smakiem zamkniętym w słoiku. Dzięki dużej ilości potasu regulują ciśnienie krwi i pracę nerek. Zawierają sporo ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

słoik, przetwory

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.