Co roku własnie na przełomie lipca i sierpnia zabieram się za mrożenie ziół. Posadzone na wiosnę sadzonki pięknie już urosły i można je ścinać. Jeśli nie macie możliwości sami wyhodować ziół możemy je kupić na targach. Najczęściej mrozimy koperek i natkę. Zobaczcie jakie to proste, a w czasie zimy wystarczy tylko sięgnąć do zamrażarki i wyjąć z niej pachnące latem zioła ! Mrozimy zioła na zimę Mrożenie to najlepszy sposób na przechowanie świeżych ziół przez okres jesieni i zimy. Gdy za oknem będz... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...