Zrobiłam je po raz pierwszy w ubiegłym roku, ot tak na próbę, kilka słoiczków. Jak ja w zimie żałowałam, że się skończyły. W tym roku partiami, w miarę jak przywoziłam ogórki z działki robiłam je kilkakrotnie i wiem, ze na pewno zostaną wykorzystane. Są po prostu genialne. Składniki: 3 kg długich, prostych ogórków 1 marchewka Marynata : 500 ml wody 1 i 1/2 szklanki octu 1 i 1/2 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki soli 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu 10 ziaren ziela angielskiego 2 płaskie... czytaj dalej...
Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.