sos paprykowy na zimę - przetwory

213
  • sos paprykowy na zimę - przetwory
  • sos paprykowy na zimę - przetwory

    Jak zrobiłam to nie uwierzyłam. W smaku dla mnie rewelacyjny, nawet moja Mama to potwierdziła. Idealny na kanapki zamiast tradycyjnego keczupu. Jeszcze można do sosów dodać lub jako marynatę użyć. Zastosowań pewnie wiele, przez zimę wypróbujemy. Zrobiłam kilka słoiczków, ale nie wiem czy jeszcze kilka nie zrobię. Składniki: 3 kg papryki 3 słoiki koncentratu pomidorowego  3/4 szklanki cukru 2 łyżki soli kilka sporych ząbków czosnku 1/2 łyżeczki ostrej papryki Przygotowanie: na Thermomix podzieliłam na 3 partie... Czytaj dalej na blogu Gotowanie z pasją


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Gotowanie z pasją

    Dodaj komentarz