Papryka na zimę w słodko-kwaśnej zalewie

Papryka na zimę w słodko-kwaśnej zalewie

Papryka na zimę w słodko-kwaśnej zalewie

Smaczna jako dodatek i jako przekąska. Składniki: (6 słoików 550 ml) Zalewa: 2,5 szklanki wody 1/2 szklanka octu 10% 1 łyżka kopiasta miodu 1/2 szklanki cukru 1 łyżka płaska soli Do Słoików: po 1 zielu angielskim po 1 płaskiej łyżeczce gorczycy białej Wykonanie: Paprykę myjemy, obieramy z nasion i zielonej części. Kroimy w kostkę. Wszystkie składniki na zalewę zagotowujemy i wrzucamy do niej naszą paprykę. Sparzmy ją do chwili kiedy nasza papryka będzie na pół twarda. Należy pamiętać aby naszą paprykę mieszać od ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Moim Magicznym Domu

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.