Hej! Kto ma dynie, ten wygrany! Może pichcić różne smakołyki. Ja też dorzucam swoje trzy grosze w kategorii sosy. Zrobiłam pyszny keczup na bazie dyni. I
Tylko pysznieWitajcie :) Ostatnio robiłam buraczki do słoików, były sałatki i buraczki w zalewie. Zastanawiałam się czy dodawać ten przepis ale kiedy otworzyłam gotowy słoik i
Sama słodycz i szczypta chiliPrawdziwki są zaliczane do grzybów szlachetnych, ciężko je spotkać w lesie, jednak mi się udało ich uzbierać dość sporo. Przygotowałam je na sposób tradycyjny, w zalewie
Kulinarne Fantazje MarioliPigwowiec ma bardzo dużo witaminy C i najbardziej by się chciało w ogóle go nie przetwarzać, bo wiadomo, że tak najzdrowiej ale czasem tylko w taki
Apetyczna babeczkaMamy okropną,mokrą jesień więc postanowiłam,że więcej czasu będę spędzać w kuchni.Nie wiem na ile uda mi się to zrealizować,gdyż jestem sama
Niespełnione zdolności kulinarneJeszcze wieczorem, przed wyjazdem na wakacje przygotowałam te cuda. W szale wakacyjnych przygotowań zapomniałam o kilku składnikach i miałam trochę obaw czy całość wyjdzie jak
Szybko Tanio SmacznieHej! Czasem zrobię coś z przypadku, tak całkiem niezaplanowanego. I wyobraźcie sobie, że te przypadkowe potrawy są całkiem niezłe. Teraz musiałam zabrać z zamrażarki leśne grzyby
Tylko pysznieWitajcie :) Mamy już jesień i okres grzybowy, bardzo lubię chodzić do lasu i zbierać grzyby ale jeść je to już nie bardzo. Grzyby z reguły są
Sama słodycz i szczypta chiliTen sos, obok słynnego już sosu paprykowego to drugi z moich ulubionych dodatków do kanapek. Smakuje wprost wyśmienicie. Składniki: 2 kg cukinii ½ kg białej cebuli czerwona
Tradycyjna KuchniaSezon w pełni. U nas w Lubuskie lasy wynagradzają poprzednie lata posuchy. A prawdziwki marynowane to chyba najsmaczniejsze marynowane grzyby. Składniki 1 kg prawdziwków 1
R'n'G KitchenPodgrzybki marynowane w occie to kolejny sposóbna wykorzytanie zebranych grzybów. Składniki: ok 1 kg podgrzybów kilka sztuk maślaków 2 szklanki octu 10% 6 szklanek wody
Lena GotujeTak jak pierwszy dzień jesieni zaskoczył nas słońcem, które niestety już następnego dnia schowało się za grubą warstwą ołowianoszarych chmur, tak pierwszy października wcale nie był
Pożeraczka, czyli raz adobrzeGrzyby do octu wkłada się od pokoleń. Jest to bardzo skuteczny sposób, by zachować je na długo. Takie marynowane borowiki, podgrzybki czy nawet
Poezja Smaków - blog kulinarny