Składniki: 4-5 małe cukinie 4 ząbki czosnku 4 łyżki ulubionej mieszanki ziół (prowansalskich, dalmatyńskich lub śródziemnomorskich) 1/2 szklanki oliwy z oliwek 1/4 szklanki octu winnego sól, pieprz ziołowy listki świeżego oregano i tymianku Sposób wykonania: Cukinię kroimy w plastry o grubości około 1 cm a następnie grillujemy z obydwu stron na złoty kolor. Studzimy. Oliwę mieszamy z octem winnym, ziołami, solą i pieprzem. Ząbki czosnku kroimy w plastry. Cukinię układamy w słoiczkach warstwami: cukinia, plaste... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...