Smaczne, pikantne ogóreczki z nutą słodkości doskonałe jako dodatek do mięsa, szczegónie potraw grillowych. Składniki: 2 kg ogórków 2 łyżki soli Zalewa: 2 szklanki wody 1 szklanka octu 10% 3/4 szklanki cukru 3 łyżki miodu 2 łyżeczki chilli Przyprawy na jeden słoik (wielkość ok. 500g): czosnek - 1 ząbek pokroić w plasterki, po kilka plasterków do słoika, gorczyca 10 -15 ziarenek pieprz ziarnisty 4-6 ziarenek ziele angielskie 2-3 ziarenka Wykonanie: 1. Ogórki pokroić wzdłuż na cztery części (w słupki... czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.