przetwory - 14998 przepisów (strona:624/1000)

Grzyby marynowane w occie 400

Podgrzybki marynowane w occie to kolejny sposóbna wykorzytanie zebranych grzybów.  Składniki: ok 1 kg podgrzybów kilka sztuk maślaków 2 szklanki octu 10% 6 szklanek wody

Lena Gotuje
Cóż za kolor, cóż za smak! Czyli syrop z owoców czarnego bzu 195

Tak jak pierwszy dzień jesieni zaskoczył nas słońcem, które niestety już następnego dnia schowało się za grubą warstwą ołowianoszarych chmur, tak pierwszy października wcale nie był

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Grzyby w occie - przepis uniwersalny mojej babci. 236

Grzyby do octu wkłada się od pokoleń. Jest to bardzo skuteczny sposób, by zachować je na długo. Takie marynowane borowiki, podgrzybki czy nawet

Poezja Smaków - blog kulinarny
Marynowane skarby jesieni 136

Skoro spacerom do lasu cały czas jeszcze towarzyszą obfite zbiory grzybów, to oczywiście nie mogło być inaczej. Marynuję. Niewielkimi porcjami, ale kilka niedużych słoiczków się uzbierało

Pichceniomania
DŻEM JABŁKOWY Z CYTRUSOWĄ NUTĄ 171

Kiedy za oknem będzie biało i mroźno, przyniesiony z piwniczki słoiczek pysznego, pachnącego latem i sadem słoiczka dżemu będzie miłym wspomnieniem wakacji. Położony na kanapce, czy

Z Majeczką w kuchni
Grzyby z papryką w musztardzie po chorwacku 433

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

R'n'G Kitchen
Ratatouille do słoików 191

Ratatouille ( ratatuj) czy leczo? Można  by snuć wywody potwierdzone przez znawców kuchni. Dla mnie ratatuj to takie leczo bez mięska i zamknięte w słoiku, by

W kuchennym oknie Ewy
KANIE PIECZONE - MARYNOWANE + FILMIK 289

Kanie pieczone i marynowane to przysmak nie jednej osoby. Kiedy już je nazbieram zawsze przygotowuję ten przepis, ponieważ grzybki są przesmaczne. Delikatne w octowej zalewie, po

Kulinarne Fantazje Marioli
Domowy pasztet 148

Pasztet domowej roboty gości na naszym stole naprzemiennie z pieczonym karczkiem, boczkiem czy  szynką. Ja  i Mama należymy do mięsożerców i go uwielbiamy, Tato

Gosia gotuje
Dżem malinowy z pulpy po soku 346

W tym roku zrobiłam sok z malin i został mi garnek pulpy owocowej. Postanowiłam ją wykorzystać i zrobić choć kilka słoiczków dżemu, aby wszystko nie poszło

Kuchnia domowa Ani
Konfitura z aronii 226

Konfitura z aronii Zapraszam wszystkich posiadaczy tego wspaniałego, pełnego witamin owocu do zrobienia szybkiej konfitury. Jest to proporcja do zrobienia jednego słoiczka. Składniki:  300 g

Wino Francja Kuchnia
Czeko-śliwka czyli powidła z czekoladą 164

Klasycznie śliwkowe powidła zyskają doskonały, smak dzięki dodatkowi czekolady. Śliwki z czekoladą to niezawodne połączenie. Takie powidła możemy wykorzystać do pieczywa, naleśników, gofrów, ciast, czy po

Pyry na Gaz
Dżem z jabłek 160

Jesienią warto przygotować pyszny dżem z jabłek, który zimą świetnie sprawdzi się jako dodatek do ciast, deserów, śniadań i kolacji. Wykonanie takiej aksamitnej marmoladki jest bardzo

Kuchcik gotuje
BURACZKI DO KOTLETA 205

BURACZKI DO KOTLETA Jak w domu przygotować przepyszne buraczki do obiadu - najlepszy przepis na buraczki obiadowe na zimę - przepis krok po kroku. Buraczki te można 

Moja Książka Kucharska