Nalewka cytrynowa robi furorę nie tylko w moim domu... wszyscy dookoła - rodzina, znajomi i przyjaciele, po spróbowaniu jej, rozpoczęli produkcję w swoich domach 😉 Gdy idziemy w
Kuchnia MagdaLenyKarnawał trwa, więc dobra domowa wędlina jak najbardziej wskazana. Dziś na pyszną imprezę poleca się boczek rolowany z owocami. Smakuje wybornie zarówno na ciepło jak i
Gosia gotujePrzedwczoraj na InstaStory mogliście zobaczyć poszczególne etapy przygotowywania masła kokosowego, które postanowiłam zrobić u siebie w domu. Ilość potrzebnych składników jest zabójcza, bo aż jeden, mianowicie
Nastoletnie WypiekanieWiecie, co Wam powiem (a raczej - napiszę )...? Ja już nie wiem, jak się nazywam. I wcale nie chodzi mi o to, że kilka miesięcy temu wyszłam
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWitam serdecznie w Nowym Roku :) Przyznam szczerze, że chrzan robię tylko dwa razy w roku na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Tarcie korzenia chrzanu do przyjemnych nie
Gosia gotujeKuleczki z mięsa i grzybów, zamarynowane w zalewie octowej, to świetna przekąska i doskonała imprezowa zagrycha. W sam raz pod wódeczkę. Zróbcie takie marynowane klopsiki na
Smaczna PyzaSkładniki : 3 kg kapusty białej poszatkowanej 3 marchewki 2 cebule 1/3 szklanki cukru składniki na zalewę: 1 i 1/2 szklanki oleju 1 szklanka octu ( u mnie
Proste PotrawySkładniki : ok. 2 kg dyni drobno pokrojonej około 3/4 szklanki cukru, ale można mniej, zależy od słodkości dyni sok z 1 cytryny ok. 1/3 szklanki wody
Proste PotrawyTahini to pasta sezamowa bardzo popularna w kuchni krajów wschodniej części basenu Morza Śródziemnego (szczególnie krajów arabskich). Jest gęsta, orzechowa w smaku i ma o wiele
Chilli Czosnek i OliwaDomowa kiełbasa słoikowa Prosty i szybki przepis na niezwykle smaczną domową konserwę. Jest to wędlina przypominająca mielonkę z odrobiną tłuszczu i pyszną naturalną galaretką. Najważniejsze jest
Blog z ApetytemIdealna do różnych mięsnych pieczeni, szczególnie drobiu oraz serów. Choć smakuje także świetnie na świeżo przerwanej bagietce z dodatkiem masła. Słodycz, tak jak borówka i jarzębina
Zasmakuj KuchniUwielbiam imbir pod każdą postacią, ale do tej pory jadałam świeży imbir w sumie tylko w wersji wytrawnej, lub jako remedium na przeziębienie. Jednak zachęcona
Kulinarne przygody GatityCześć Za tydzień będzie już prawie po świętach. A ja dzisiaj przychodzę do Was z przepisem trochę mało świątecznym. Ale z drugiej strony Wigilia zawsze kojarzyła
blog.moje-pasje.infoZakwas na barszcz czerwony Zakwas z buraków jest podstawą pysznego, wytrawnego barszczu podawanego często na wigilię. Przygotowanie go nie zajmuje wiele czasu, jednak trzeba na niego
Blog z ApetytemDomowa kandyzowana skórka z pomarańczy to wspaniały naturalny dodatek do wszelkich wypieków. Skórkę pomarańczową oczywiście można kupić w sklepie, ale zrobienie
KuchniaWeDwoje.pl