Kiszenie jest szybkie i proste , szczególnie latem. To czas kiedy dostęp do przeróżnych warzyw i owoców jest łatwy więc można kisić właściwie wszystko. Nie skupiajmy się
Smaczna PyzaDiabelsko ostre ogóreczki ze świeżą papryczką chili, aromatycznym czosnkiem i wyczuwalną, delikatną nutą słodkości idealnie sprawdzą się jako dodatek do każdego dania mięsnego. Składniki: 7,5kg
Szalona Kuchnia EwelinyCiąg dalszy korzystania z dobrodziejstw czarnocińskiej mamy, tym razem cukinia. Pomyślałam, że można skubaną (cukinię) zawekować w słoiki i zostawić na pozasezonowe mniej smaczne czasy. I
KardamonovyW zeszłym roku nastawiłam nalewkę z czerwonej porzeczki. Nie zlewałam jej po dwóch miesiącach, tak jak mówi większość przepisów, tylko wstawiłam do spiżarni z zamiarem zlania
Kulinarne przygody GatitySmaki lata zamknięte w słoiczkach. Bardzo pyszne wiśnie w żelu czyli inaczej domowa frużelina-doskonała na zimę do ciast, tortów, naleśników czy gofrów. Tymi wiśniami
Wanilia i KardamonPrzyjęło się, że ogórki w musztardzie muszą być małe i ładne. Ja jednak obalam ten mit. Zaprawiam w musztardzie ogórki, jakie mi zostaną po kiszeniu, czyli
Przepisy BabciSezon na pyszne owoce jagodowe trwa, maliny swój intensywny kolor zawdzięczają antocyjanom. Barwnik ten jest niezwykle cenny, chroni nas przed nowotworami, wzmacnia oczy i serce, a
w mojej kuchniW ogrodzie obrodziło w owoce, mam teraz dużo pracy. Tym razem zrobiłam marmoladę z agrestu i czarnej porzeczki. Czarna porzeczka ma tu dominujący smak. Taką marmoladę
Kuchnia PokoleńCiepełko wróciło. Sukienki i sandały poszły w ruch a wraz za nimi brak ochoty na siedzenie w kuchni. Kawa na dworze czy na tarasie to teraz
My simple kitchenOgórki małosolne to przysmak, który teraz przygotowuję dosłownie co kilka dni bo znikają w ekspresowym tempie. Chrupiące, soczyste i aromatyczne smakują doskonale wyjadane prosto z kamionki
Ola la LCHFW tym roku wszystkie owoce i warzywa mamy dość szybko. Zdecydowanie szybciej niż w tamtym roku. Wiśnie też już podojrzewały, trzeba więc je poprzerabiać. A
Z Majeczką w kuchniOgórki konserwowe własnoręcznie zrobione, smakują najbardziej. Oto przepis na pyszne ogóreczki, które smakują wybornie. Świetnie się sprawdzą jako dodatek do obiadu, kanapek lub samodzielna przekąska. Składniki
Krokusowy DomNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomi