Dynia to świetny dodatek do mięsnych potraw. 🎃 1 kg obranej dyni 360 g cukru 750 ml wody 250 ml octu Po dwa goździki do każdego słoiczka Obraną oraz wydrążoną dynię w kostkę. Wodę, ocet, cukier zagotowujemy. Do gotującej się zalewy wrzucamy pokrojoną dynię i gotujmy do około 10 minut aż dynia delikatnie miękka. Dynie przekładamy do słoików. Zalewamy gorącą zalewą dynię. Zakręcamy mocno słoiki, obracamy na góry dnem i odstawiamy do wystygnięcia. czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...