przetwory - 14998 przepisów (strona:619/1000)

Sałatka z kurczakiem, ananasem i selerem konserwowym 1190

Sałatka z kurczakiem, ananasem i selerem konserwowym to bardzo szybkie i proste w przygotowaniu danie. Tak naprawdę najwięcej czasu zajmie Wam przygotowanie i podsmażenie kurczaka bo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowy jogurt naturalny- tylko 2 składniki! 143

Domowy jogurt naturalny przygotowywany tylko z 2 składników- mleka oraz niewielkiej ilości jogurtu. Świeży, smaczny i zdrowy, bez dodatku zagęstników czy mleka w proszku! Przygotuj wieczorem

Kraina Miodem Płynąca
Konfitura z aronii 206

Konfitura z aronii Zapraszam wszystkich posiadaczy tego wspaniałego, pełnego witamin owocu do zrobienia szybkiej konfitury. Jest to proporcja do zrobienia jednego słoiczka. Składniki:  300 g

Wino Francja Kuchnia
Sos pomidorowy do pizzy 137

Sos pomidorowy do pizzy Pizza jest częstym daniem w moim domu, dlatego przygotowywanie sosu pomidorowego do niej jest przyjemne i niezmienne. Jeżeli jest to pora letnia

Wino Francja Kuchnia
Pyszny gotowany boczek na chleb 217

Zrobiłam ten boczek inaczej jak zwykle. Wyszedł pyszny. Zwykle piekę, tym razem ugotowałam. Zaskoczył nas pysznym smakiem. Polecam. Skórę z boczku dokładnie oczyścić ostrym noże. Opalić

Kuchnia Pokoleń
Ogórki małosolne 125

Ogórki małosolne Ogórki małosolne to mój kolejny ulubiony smak lata, choć w dzieciństwie za nim nie przepadałam. Idealnie pasują do sałatki, na kanapki, do obiadu

Gotuj Się Kto Może
Czekoladowe powidła śliwkowe 131

Czekoladowe powidła śliwkowe Uwielbiam powidła śliwkowe, a szczególnie te z dodatkiem czekolady. Ich smak przypomina mi galaretkę w czekoladzie. Używam ich jako dodatku

Gotuj Się Kto Może
Ogórki w zalewie z miodem i chili 179

Ogórki w zalewie z miodem i chili Sezon ogórkowy ma się już ku końcowi, więc najwyższy czas na ogórki w zalewie z miodem i

Gotuj Się Kto Może
Ratatouille do słoików 144

Ratatouille do słoików Za oknem mróz, śnieg i zawierucha a ja wyjmuję na obiad słoik pachnącego słoneczna Prowansją ratatouille, do tego bagietka i 

Gotuj Się Kto Może
MARMOLADA Z MNISZKA LEKARSKIEGO 93

Lato pomału się kończy więc nadchodzi czas aby zamykać w słoikach trochę lata. Zapraszam Was dziś na marmoladę z mniszka lekarskiego. Mniszka tzw mlecze można zbierać

Kuchnia w oparach
ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ 123

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia

Kuchnia w oparach
KONFITURA PORZECZKOWA Z WINEM 128

Pomału spiżarnia zapełnia się słoikami w których znajdziemy trochę lata. Dziś zapraszam na konfiturę z porzeczkami 1 kg czarnej porzeczki 400 g cukru trzcinowego sok z

Kuchnia w oparach
Konfitura z czerwonej cebuli 191

Ta konfitura jest moim faworytem wśród dodatków do wielkanocnych pasztetów, ale nie tylko. To niebanalny dodatek, który świetnie podkreśla i wzbogaca smak pieczonych mięs, wędlin, serów

Smakowity Blog Kulinarny
ĆWIKŁA Z CHRZANEM 155

    Doskonały dodatek do jajek na twardo,wędlin,pasztetów i dań mięsnych. Na Wielkanoc z dodatkiem czerwonego wina. Składniki: 1kg buraków czerwonych 1/2 szklanki czerwonego

Niespełnione zdolności kulinarne
DOMOWY ZAKWAS NA ŻUREK 138

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami... A nie ma świąt bez prawdziwego, domowego żurku z jajkami, białą kiełbasą i boczkiem. Wielki Poniedziałek to idealny moment, aby nastawić

Kuchnia MagdaLeny