Sok z derenia jadalnego

Sok z derenia jadalnego

Sok z derenia jadalnego

Dla nas nowość. Polecamy, warto. Jest słodki, jak lubicie mniej słodkie, to w proporcjach można dodać mniej cukru. Składniki Syrop : 1 kg owoców derenia 1 kg cukru 1 litr wody Dodatkowo : 1 kg cukru 1 l wody Przygotowanie Przygotowałem syrop z 1 kg cukru i 1 litra wody. Do wrzącego syropu wrzuciłem 1 kg oczyszczonych owoców. Zagotowałem i odstawiłem. Następnego dnia przecedziłem sok przez sito, aby oddzielić skórki i pestki. Dodatkowo zagotowałem 1 kg cukru i 1 litr wody, który następnie wymieszałem z sokiem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.