Czy można zrobić samemu, w domu, mięsną konserwę ? Oczywiście, że można. Mięso piecze się w zamkniętych słoikach, z których nie ucieka ani odrobina smaku czy zapachu
Smaczna PyzaWitam Kochani lato w pełni, więc możemy do woli cieszyć się jego darami-owocami, warzywami. Jednak lato kiedyś się skończy i aby zachować jego cząstkę zapraszam
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuPołączenie wiśni z czekoladą zawsze doskonale się sprawdza. Konfitura wiśniowo-czekoladowa jest tego najlepszym przykładem. Nie za słodka, z lekką, kwaskową nutą i do tego z
Smaczna PyzaSos słodko ostry chili taki jak od „chińczyka” prosty przepis ! Uwielbiam sosy ” chińskie ” ale zdecydowanie wolę domową wersję, od tych w słoiczkach
Kuchnia na wzgórzuSezon ogórkowy trwa. W tym roku wypróbowałam znowu coś nowego. Znalazłam przepis na ogórki po żydowsku, który mnie zaciekawił i musiałam go wypróbować bo bardzo spodobał
Monia miesza i gotujePikantny, bazyliowy , sos włoski z cukinii W tym roku cukinie oszalały , nie da się tego przejeść , trzeba przerobić . Sosy, kocha cala nasza rodzinka , bez wyjątku więc
Ogrodnik w podróżySmaczne, pikantne ogóreczki z nutą słodkości doskonałe jako dodatek do mięsa, szczegónie potraw grillowych. Składniki: 2 kg ogórków 2 łyżki soli Zalewa: 2 szklanki wody
Szalona Kuchnia EwelinyPodarunek od Marysi, z jej ogrodu ( dziękujemy ). Trzeba jakoś zagospodarować. Część została zamrożona. Pozostała przerobiona na dżem. Z podanych proporcji wyszło 5 niedużych słoiczków. Składniki 1200
R'n'G KitchenDzień dobry w ten deszczowy dzień. Pada i pada i końca nie widać. Dziś przepis na drugie ogórki jakie robiłam. Tym razem wersja na ostro, więc
kruche babeczkiOgórki konserwowe to znakomity dodatek do mięsa, szczególnie w sezonie grillowym. Moja propozycja to smaczne i aromatyczne ogóreczki z dodatkiem koncentratu pomidorowego i wyrazistej cebulki. Składniki
Szalona Kuchnia EwelinyZaprawianie ogórków na zimę to u nas tradycja ale dopiero od kilku lat goszczą u nas również ogórki w zalewie musztardowej. Na początku była to forma
Mechanik w kuchniMoja wersja kompotu wiśniowego. Dzięki zalewaniu wiśni gorącym płynem a nie gotowaniu ich zachowują swój kształt. Dodatek cukru waniliowego daje ciekawy delikatny posmak, idealnie pasujący do
Pyry na GazKonfitura z czarnej porzeczki idealna na kanapki, do naleśników, placków ziemniaczanych (tak, tak... ze śmietaną i cukrem). Cukru należy dodać do smaku, wszystko zależy od porzeczki
królestwo garówŚliwkowych szaleństw ciąg dalszy. Po niefortunnym użyciu cukru 1:1 do konfitury truskawkowej , tym razem postanowiłam wypróbować Dżemofix. Składniki : 1 kg śliwek 1 opakowanie Dżemofixu
Proste PotrawyDzień dobry :-) Jak tam pogoda u Was? W Rzeszowie pada niestety, zimno nie jest, ale jak mokro to nie przyjemnie trochę. Deszcz potrzebny i to bardzo
kruche babeczki