Proste kiszenie kapusty

Proste kiszenie kapusty

Proste kiszenie kapusty

Składniki : 1 twarda główka kapusty, moja miała 1600 g i w tym słoju zniknęła, następnym razem ukiszę 2 główki sól świeży koperek 1 marchewka słoik lub kamionka   Naczynie nie powinno być wypełnione kapustą po brzegi! Najlepiej kisić kapustę jesienią, ale warto wypróbować kiszenie teraz ( a nie kwaszenie). A to przepis z bloga Dany.                                   "Odrzucamy pierwsze zielone liście, drugie jaśniej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Proste Potrawy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Proste PotrawyProste Potrawy

Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, kapusta kiszona, surówka, ogórki, bigos, przetwory, ogórki małosolne, surówka z kiszonej kapusty, surówka z kapusty, ogórki kiszone, surówka ze świeżej kapusty

Inne przepisy z Proste Potrawy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.