pyszny, łatwy sos pomidorowy z ostrą papryką...

pyszny, łatwy sos pomidorowy z ostrą papryką...

pyszny, łatwy sos pomidorowy z ostrą papryką...

Składniki: pomidory mocno dojrzałe 4 kg, papryka ostra 8 sztuk, woda 2 szklanki, olej rzepakowy 6 łyżek, sól 2 łyżeczki, cukier 4 łyżki, 2:1 żelfix 1 opakowanie pomidory bardzo dojrzałe opłukać, przekroić na ćwiartki, odkroić szypułki, włożyć pomidory ze skórką porcjami do dzbanka blendera i zmiksować, wlać do garnka na koniec z ostatnią porcją pomidorów zmiksować bez szypułek umyte ostre papryczki razem z pestkami do pomidorów wlać olej, wsypać sól, wlać z 2 szklanki wody i cały mieszając gotować z 10 min... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.