Kiszona marchew, to obok kiszonej papryki i rzodkiewek ulubiony przysmak mego Dziecka. O tym, że kiszonki są zdrowe, nie trzeba chyba nikogo przekonywać
Smaczne ZdroweNajwspanialsze smaki lata to nie tylko słodkie i soczyste owoce, ale również warzywa – brokuły, bakłażany, cukinie oraz… pomidory, które warto zamknąć w słoiczkach, aby móc skosztować
codojedzeniaLubicie sałatkę z zielonych pomidorów? Każdego lata zostaje mi dużo zielonych pomidorów na krzakach, które dojrzewając w domu, nie są już takie dobre. Proponuję Wam zamknąć
Smak mojego domuWitajcie. Dziś zapraszam Was po nowy pomysł na paprykę konserwową. Wyszła przepyszna, słodka, delikatna, a zarazem aromatyczna. Robiłam ją jakiś miesiąc temu, a wczoraj była degustacja
Kuchnia domowa AniKetchup z cukinii 2018-08-25 16:17:24 Porcje 24 Ketchup z cukinii? Tak, to możliwe. Cieszy się on na prawdę dużą popularnością, a w
Wędrówki po kuchniAjvar – pasta z kuchni bałkańskiej to jedna z najpopularniejszych past warzywnych. Przygotowuje się ją z papryki, bakłażana (w niektórych przepisach z dodatkiem pomidorów lub pasty
Pasja SmakuJa nadal przetwarzam. Dziś przyszła kolej na gruszki. Obrodziły tego roku, podobnie jak czereśnie, bardzo obficie. To wkładam w słoiki ile tylko się da. Zima będzie
Kuchnia z widokiem na ogródDziś zapraszam na najlepszy przepis na powidła śliwkowe. Bez mieszania, bez smażenia, bez przypalonych garnków, jednym słowem praktycznie bez roboty. No może troszkę jest, bo trzeba
Kuchnia z widokiem na ogródByła dostawa wiejskich brzoskwiń od naszej kochanej rodzinki, zatem trzeba było je jakoś "zagospodarować". I tak powstała pyszna brzoskwiniowa konfitura. Składniki 2 kg brzoskwiń z własnego
R'n'G KitchenKilka dni temu na blogu ukazał się przepis jak za pomocą sokownika zrobić sok ze śliwek . Dziś zaprezentuję Wam jedną z propozycji
KuchniaWeDwoje.plKilka dni temu na blogu ukazał się przepis jak za pomocą sokownika zrobić sok ze śliwek. Dziś zaprezentuję Wam kolejną z moich
KuchniaWeDwoje.plDzisiaj kolejny przepis na wykorzystanie pozostałych śliwek po produkcji soku . Czas wykonania: 2-3 h Ilość porcji: 3 słoiki 330 ml
KuchniaWeDwoje.plW tym sezonie owoców jest dostatek, dziś na "tapetę" wzięłam gruszki. W jakimś czasopiśmie znalazłam przepis z którego skorzystałam i zrobiłam kilka słoiczków marynat. Zawsze
Proste PotrawyW tym roku miałam sporo rzodkiewki więc po raz pierwszy zrobiłam kiszoną. Zrobiłam ją w ten sam sposób jak kiszone ogórki . Kiszona rzodkiewka w smaku
Monia miesza i gotuje