Zanim przystąpiłam do zrobienia octu jabłkowego przeczytałam i obejrzałam sporo treści w internecie oraz w książce APTEKA NATURY Jadwigi Górnickiej. Zebrane Wiadomości wykorzystałam do zrobienia
AZgotuj!Bardzo lubimy buraczki do obiadu. Robię głównie do słoików bo jest z nimi trochę roboty a tak to na szybko otwieram słoik i buraczki do obiadu
Monia miesza i gotujeDo wykonania zakwasu zwykle używam mąki żytniej typu 720. Robiłam z mąki razowej typu 2000 ale według mnie jest trudniej a sam proces dłuższy. Mieszamy zawsze
AZgotuj!Suszarka do owoców, warzyw, grzybów i ziół to urządzenie, z pomocą którego możemy w łatwy sposób ususzyć nie tylko
KuchniaWeDwoje.plKoza. Księciu. Prosiak. Księżna. Jest i Pandzia. A nad wszystkim czuwa Rolnik. Jak widać, przezwiska rodzą się czasami już w piaskownicy... :D Od jakiegoś czasu
My simple kitchenPrzygotowane w domowym zaciszu, rewelacyjne w smaku, jędrne marynowane leśne grzybki są świetną zakąską oraz doskonałym dodatkiem do mięs czy wędlin. Składniki: 4kg świeżych podgrzybków Zalewa
Szalona Kuchnia EwelinyKiszonki to raj dla naszego układu pokarmowego i dlatego wszystko co daje się ukisić należy zamienić w kiszonkę. Śliwki do kiszenia nadają się znakomicie, jeśli macie
Moje Małe CzarowanieUwielbiam zbierać kurki, bo nie są robaczywe. Uwielbiam jeść te grzyby, bo są jędrne i nie ślimaczą się. Kurki, pieprznik jadalny , nazywane są złotem lasu i
Smaczna PyzaPrzecier pomidorowy słodki , a raczej konfitura z pomidorów . Przepis na podstawie „Włoskiej sztuki dobrego gotowania” Pellegrina Artusiego, sławnego XIX wiecznego gastronoma z Romanii. Artusi, jako pierwszy
królestwo garówKiszone pomidory - pomidory, jogurt, koperek, cebulka i czosnek oraz ostra papryka! Pomidory kiszone w jogurcie to moje internetowe odkrycie. Szukając informacji o kiszonkach natknęłam się na
KorniszonkiNigdy nie lubiłem, aby marnować jedzenia w kuchni – co owocuje licznymi eksperymentami. Nie zawsze kończą się one powodzeniem, ale na bloga
KuchniaWeDwoje.plSkładniki:gruszki (najlepsze są twarde, jeszcze nie całkiem dojrzałe)cukier (po 2 łyżki na każdy 0,5 l słoik)wodagoździki (po 1-2 na 0,5
Krokusowy DomPyszny dżem o egzotycznym smaku. Zaskoczycie nim swoich domowników. Ciekawe urozmaicenie porannego śniadania. Dżem a właściwie galaretka jest bardzo prosty w przygotowaniu. Warto naszykować kilka słoiczków
Krokusowy Dom