Spożywanie kiszonek jest bardzo zdrowe, bo to naturalne probiotyki, a lista warzyw nadających się do kiszenia stale się powiększa. I bardzo dobrze, bo trzeba wiedzieć, że
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jabłka z rodzinnego ogrodu. Jeszcze "poniemieckie". Nie znamy nazwy odmiany, ale pyszne, nie nadające się do przechowywania zimowo. Dziękujemy siostrze za dostawę, Łukaszowi. Składniki 1 kg
R'n'G KitchenJeśli macie nadmiar cukinii, zróbcie koniecznie ten przepis. Surówka, sałatka wychodzi przepyszna! Ja robiłam ją z podwójnej porcji i zastanawiam się czy czasem nie zrobić jeszcze
CookYourselfIle razy myślałam, by je zrobić, przerażała mnie ta myśl o przypalonych garnkach... Ale też i śliw nie było swoich, więc ta pokusa zaraz znikała. W
Kuchnia w czekoladziePyszne lekko słodko-pikantne ogórki po meksykańsku, znane również jako krokodylki. Idealne do kanapek, mięsa czy grilla. Jeśli lubicie ostrzejsze smaki polecam dodać trochę papryczek piri
CookYourselfCzekośliwka to domowej roboty czekoladowe powidła śliwkowe idealne do naleśników, placuszków czy racuchów. Można też ją zajadać się prosto ze słoika. Do czekośliwki najlepiej użyć dobrego
Kuchnia w oparachOcet jabłkowy (cydrowy) to najprawdopodobniej najdoskonalszy pokarm stworzony przez naturę. Są na to dowody sięgające aż do roku 400 p.n.e - Hipokrates stosował go swoim pacjentom
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!składniki: 2000 g jabłek 200 g cukru 150 g rodzynek sułtańskich Helio sok z 2 cytryn 1-2 łyżeczki cynamonu wykonanie: Jabłka obieramy, kroimy w kostkę
Domowy Smak JedzeniaPowidła śliwkowe są banalnie proste do przygotowania, ale wymagają dużo czasu. Niestety z 1 kg śliwek uzyskamy jedynie jeden, mały słoik powideł (o pojemności ok. 300
BullioW tym roku moja spiżarnia wzbogaciła się o domowy sok pomidorowy. Wyszło przypadkiem, nie było go w planach, a tak nam zasmakował, że będzie
Smaczne ZdroweW tym roku wyjątkowo dużo było u nas śliwek. Zbieraliśmy wiaderkami razem na trzy rodziny, a i tak na czubku jeszcze sporo zostało. Kompotów się
Kuchnia w czekoladziePrzepis bardzo na czasie, bo (z bólem serca) nadszedł czas przygotowań do zbliżającej się zimy… Jakimś cudem i ja znalazłam czas na zaprawy, moja wielka
Garniec MagalieZ podróży zwykle przywozi się jakiś nowy smak do domu. Mnie bardzo smakowała sałata z piklowaną marchewką w Szwecji. Po powrocie postanowiłam zrobić kilka słoików dla
AZgotuj!