przetwory - 15421 przepisów (strona:591/1029)

Sok z ciemnych winogron, z sokownika 171

Moja spiżarnia wzbogaciła się o kolejną pozycję - sok z ciemnych winogron. Przygotowałam go w sokowniku, jest to chyba najszybszy sposób na zagospodarowanie owoców. Owoce wystarczy tylko

Kocham..lubię..gotuję..
Grzyby marynowane 159

Najlepsze do marynowania są grzyby małe, które można zostawić w całości. Ja byłam w posiadaniu grzybów dużych, toteż  podzieliłam je na połówki, a niektóre nawet

Kulinarne przemyslenia
Domowa „jarzynka” ,przyprawy bez chemii 141

Domowa „jarzynka” , przyprawy bez chemii Domowa jarzynka to kolejna przyprawa ,której często używam w swojej kuchni . Nie znoszę tych kupnych z jarzynek z tablicą

Ogrodnik w podróży
Ziołowy sos pomidorowy do pizzy 134

Smaczny i naprawdę zdrowy sos pomidorowy z ziołami. Bardzo bogaty w witaminy A, B1, B2, B6, C, K oraz potas, magnez, wapń, żelazo, fosfor, miedź, mangan

Życie zaczyna się w kuchni
Jak mrozić seler 205

    Czy można mrozić seler? Jak najbardziej – można! Czy można mrozić seler naciowy? a korzeniowy? Odpowiedź brzmi – oba! Czy warto mrozić seler? Seler

Dorota Smakuje
Pasta z nóżek grzybowych – do zapiekanek, pizzy, pasztecików, zupy, sosów itp. 195

Pasta z nóżek grzybowych – do zapiekanek, pizzy, pasztecików, zupy, sosów itp. Zazwyczaj odcinam nóżki od grzybów i wykorzystuje same kapelusze. Marynuje je w zalewie octowej

Blog z Apetytem
Grzyby w zalewie octowo-miodowej 235

Grzyby w zalewie octowo-miodowej Świeże grzybki leśne marynowane w zalewie octowej z dodatkiem miodu. Bardzo smaczna i aromatyczna przekąska. Tak przyrządzone grzybki możemy podać do

Blog z Apetytem
Ogórki konserwowe z miętą 136

Ogórki konserwowe z miętą do słoików to moja kolejna propozycja na prostą do przygotowania i smaczną sałatkę na zimę. Do przygotowania nadadzą się te większe, wyrośnięte

Dorota Smakuje
Nalewka z mięty 188

Nalewka z mięty – to nie tylko pyszny trunek. Stosowana jest przy dolegliwościach żołądkowych, bólach brzucha. Pobudza wydzielanie soków trawiennych, usprawnia trawienie – kieliszeczek nalewki świetnie się

Dorota Smakuje
Domowa kiszona kapusta na zimę 127

Domowej nie dorówna żadna kupiona w sklepie lub na bazarze. Producenci, którzy kiszą dziesiątki beczek kapusty, skracają czas kiszenia, dodają gotowy kwas

Wymiar Zdrowia
Kiszone zielone pomidory 119

Podajemy przepis na zielone pomidory. Ale skoro dostaliśmy od siostrzenicy nie tylko zielone, ale i inne ( żółte, czerwieniejące ), to je wykorzystaliśmy.  Składniki: 3 kg zielonych

R'n'G Kitchen
Buraczki z papryką na zimę 166

Składniki: 1,5 kg buraków 75 dag czerwonej papryki 30 dag cebuli Zalewa: 1/2 szklanki octu jabłkowego 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki oleju roślinnego 1/4 szklanki

Qchnia po prostu
Marynowane maślaki 172

Składniki: 700 g oczyszczonych i obranych maślaków (małe sztuki) 1 mała marchewka 1 cebula 500 ml  wody 180 ml octu 10% 2 łyżki cukru 1

Qchnia po prostu
Papryka konserwowa w zalewie miodowej 154

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
Prawdziwki marynowane 129

Tradycyjny przepis na marynowane grzyby. Skorzystaliśmy z podpowiedzi "KuchniaMarioli" i wykorzystaliśmy wywar z gotowania prawdziwków do zalewy octowej.  Składniki: 1 kg prawdziwków 750 ml wody

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania