Grzyby w zalewie octowo-miodowej
Grzyby w zalewie octowo-miodowej
Grzyby w zalewie octowo-miodowej Świeże grzybki leśne marynowane w zalewie octowej z dodatkiem miodu. Bardzo smaczna i aromatyczna przekąska. Tak przyrządzone grzybki możemy podać do tataru, pasztetu, wędlin, a także jako dodatek do sosu tatarskiego. Do marynowania najlepiej nadają się mniejsze, twarde i jędrne okazy podgrzybków, borowików, kozaków i maślaków. Składniki: ok 2 kg grzybów 1,5 litra wody 2 łyżki octu 1 łyżka soli Zalewa: 3 szklanki wody 1 szklanka octu 10% 10 łyżek miodu 1 cebul... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem
Autor
Blogzapetytem
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
grzyby, cukinia, ogórki, sałatka, sałatki, przekąski, pasztet, gyros, sosy, przekąska, surówka, przetwory, sałatka gyros, cukinia na zimę
Inne przepisy z Blog z Apetytem
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję