Pasta z nóżek grzybowych – do zapiekanek, pizzy, pasztecików, zupy, sosów itp. Zazwyczaj odcinam nóżki od grzybów i wykorzystuje same kapelusze. Marynuje je w zalewie octowej
Blog z ApetytemGrzyby w zalewie octowo-miodowej Świeże grzybki leśne marynowane w zalewie octowej z dodatkiem miodu. Bardzo smaczna i aromatyczna przekąska. Tak przyrządzone grzybki możemy podać do
Blog z ApetytemOgórki konserwowe z miętą do słoików to moja kolejna propozycja na prostą do przygotowania i smaczną sałatkę na zimę. Do przygotowania nadadzą się te większe, wyrośnięte
Dorota SmakujeNalewka z mięty – to nie tylko pyszny trunek. Stosowana jest przy dolegliwościach żołądkowych, bólach brzucha. Pobudza wydzielanie soków trawiennych, usprawnia trawienie – kieliszeczek nalewki świetnie się
Dorota SmakujeDomowej nie dorówna żadna kupiona w sklepie lub na bazarze. Producenci, którzy kiszą dziesiątki beczek kapusty, skracają czas kiszenia, dodają gotowy kwas
Wymiar ZdrowiaPodajemy przepis na zielone pomidory. Ale skoro dostaliśmy od siostrzenicy nie tylko zielone, ale i inne ( żółte, czerwieniejące ), to je wykorzystaliśmy. Składniki: 3 kg zielonych
R'n'G KitchenSkładniki: 1,5 kg buraków 75 dag czerwonej papryki 30 dag cebuli Zalewa: 1/2 szklanki octu jabłkowego 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki oleju roślinnego 1/4 szklanki
Qchnia po prostuSkładniki: 700 g oczyszczonych i obranych maślaków (małe sztuki) 1 mała marchewka 1 cebula 500 ml wody 180 ml octu 10% 2 łyżki cukru 1
Qchnia po prostuNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u GosiTradycyjny przepis na marynowane grzyby. Skorzystaliśmy z podpowiedzi "KuchniaMarioli" i wykorzystaliśmy wywar z gotowania prawdziwków do zalewy octowej. Składniki: 1 kg prawdziwków 750 ml wody
R'n'G KitchenNadeszła moja ukochana pora roku - jesień. A wraz z nią sezon na infekcje. Zresztą od kiedy mała M poszła do przedszkola nie byłoby tygodnia, aby ktoś
My simple kitchenPrzepis na marynowane podgrzybki już znajdziecie na moim blogu, dziś jednak przychodzę z propozycją na marynowane maślaki i maślaki sitarze z czerwoną cebulą. Wybierajcie te małe
Lena GotujeOwoce dzikiej róży zbieramy w październiku i listopadzie. Owoce są dojrzałe, ale jeszcze nie bardzo miękkie. Robiąc nalewki, owoce należy zebrać zaraz po przemarznięciu. Można
AZgotuj!Sałatka z marynowanych warzyw z grzybami, marchewką i cebulą Sałatki z marynowanych warzyw i grzybów są świetnym pomysłem nie tylko na zimę. Te słodko-kwaśne, chrupkie
KorniszonkiSałatka z marynowanych warzyw z grzybami, marchewką i cebulą Sałatki z marynowanych warzyw i grzybów są świetnym pomysłem nie tylko na zimę. Te słodko-kwaśne, chrupkie
Gotujemy i jemy