Ostatnio w modzie są ogórki w przyprawie gyros. Postanowiłam na próbę zrobić kilka słoików. Na razie zrobiłam jedną porcję z 2 kilogramów ogórków i wyszło mi
Ewa w kuchniTa cebulka powstała zupełnie przypadkiem, kiedy szukałam sposobu na zagospodarowanie większej ilości cebuli i jednocześnie jakiejś nowej sałatki, która zaostrzy smak pomidorów i ogórków. Fantastycznie smakuje
Codzienna kuchnia niecodziennaCzas Przygotowania : 30 min Gotowe w : 2 h Kawior warzywny jest niesamowicie ciekawym dodatkiem do mięs. Myślę, że zachwyci wszystkich smakoszy warzywnych dodatków. Jest on
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisySok z aronii to prawdziwa skarbnica zdrowotnych właściwości :) Owoce aronii zawierają m.in. takie witaminy jak C, B2, kwas foliowy oraz sporo przeciwutleniaczy, które wspomagają organizm w
Kulinarne PrzebojeSchab 5-minutowy w ziołach (domowa wędlina), czyli schab wolno gotowany – idealny na kanapki. Wbrew pierwszemu skojarzeniu cały czas przygotowania i gotowania schabu nie wynosi
Kulinarne PrzebojeSałatka z kalafiora w zalewie pomidorowej – do słoików na zimę – to idealny przepis, jeśli chcecie wypróbować coś bardziej oryginalnego niż standardowe, tradycyjne przepisy na
Kulinarne PrzebojeKompot z wiśni na zimę do słoików. Wiśnie w syropie. – czyli wisienki w sosie własnym :) Idealne nie tylko na zimę, ale też na jesień i
Kulinarne PrzebojePowidła śliwkowe – przepis na najlepsze powidła ze śliwek. Idealnie gęste, idealnie głęboki smak! Wypróbujcie koniecznie ten tradycyjny przepis na powidła śliwkowe. Do wykonania powideł śliwkowych
Kulinarne PrzebojeDżem z borówek amerykańskich – jest niezwykle smaczny i króluje u nas na równi z dżemem jagodowym. Mogę go jeść na okrągło i nigdy mi się
Kulinarne PrzebojeDomowy pasztet drobiowy z wątróbką – bez pieczenia, więc można by rzec, że raczej pasta z wątróbki , czy jak to woli smarowidło z wątróbki drobiowej. Pasztet
Kulinarne PrzebojeTradycyjne powidła śliwkowe to obowiązkowa pozycja w mojej kuchni. Świetnie sprawdzą się do posmarowania chrupiących, śniadaniowych bułeczek i rogalików, wypełnią naleśniki oraz przełamią słodki smak naszego
Szalona Kuchnia EwelinyUniwersalny sos pomidorowy, który będzie idealny jako dodatek do pizzy, makaronu, zapiekanek i wielu innych dań. Aromatyczny, intensywny w smaku i gęsty. Można go zrobić z
Analiza SmakuOgórki się powoli kończą, jeszcze teraz z ostatnich już troszkę przerośniętych warto zrobić tarte kiszone na zupę ogórkową-w zimie będą jak znalazł
Swojskie jedzonkoUwielbiam domowe dżemiki, konfitury. Zazwyczaj przerabiam jabłuszka, ale trafiły do mnie śliweczki. Przerobiłam więc 2 kg na pyszne powidła, takie tradycyjne przesmażane 3 dni. Polecam i
LatosiowydomDostałam trochę jabłek i zrobiłam z nich trochę musu jabłkowego, smaczny do zjedzenia od razu lub można zamknąć taki mus w słoiczkach i potem wykorzystać do
Moje domowe kucharzenie