Dżem wiśniowy z całymi owocami to obowiązkowa pozycja w mojej spiżarni podczas corocznego zaprawiania wiśni. Pyszne całe owoce wiśni skąpane w galaretce - czegóż chcieć więcej? No
Kocham..lubię..gotuję..Prawdziwa konfitura, gęsta, słodka, robiona babcinym sposobem. Zmniejszyłam tylko troszkę ilość cukru - babcia na 1 kg owoców używała 1 kg cukru. Podczas sezonu wiśniowego oprócz dżemów
Kocham..lubię..gotuję..Wiśnie i migdały to udane połączenie, nie tylko w deserach, ciastach czy tortach. To też pyszne połączenie, które możemy zamknąć w słoiczku na zimę w formie
Kocham..lubię..gotuję..Wiśnie i amaretto to duet doskonały. W tym roku przygotowałam całą serię z amaretto - dżem , konfitury , sok do rozcieńczania wodą oraz prezentowane poniżej wiśnie w syropie
Kocham..lubię..gotuję..W tym roku nasza młodziutka czerwona mirabelka pierwszy raz wydała owoce. Małe, czerwone - w sumie bardziej bordowe, soczyste i słodziutkie śliweczki. Całe owoce bez pęknięć, jędrne
Kocham..lubię..gotuję..Cukier miętowy, którego przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil. Pomysł wydawać by się mógł dziwny, ale jest szereg jego zastosowań - do dekoracji wypieków, do dekoracji brzegów szklanek
Kocham..lubię..gotuję..Dżem miętowy z lekkim dodatkiem cytryny lub jak kto woli galaretka, to moja nowość w tym roku. Nigdy nie robiłam ale znaleziony na stronie Przy garach
Kocham..lubię..gotuję..Domowy jogurt malinowy o pięknym, delikatnym różowym kolorze i niebywale malinowym smaku wcale nie jest taki trudny do zrobienia jakby się mogło wydawać. Oczywiście można zmiksować
Kocham..lubię..gotuję..Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Gotujemy i jemySuszenie grzybów to jeden z jesiennych rytuałów. Dawniej grzyby nawlekało się na nitki i wianuszki wieszało na słońcu. Dziś można zdecydowanie skrócić ten proces dzięki specjalnym
Gotujemy i jemyNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Gotujemy i jemySkładniki 2 jajka 2 cytryny (sok i skórka) 2 łyżki drobnego cukru 70 g masła W rondelku z grubym dnem rozmieszać jajka trzepaczką. Dodać cukier
Gotujemy i jemyNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Gotujemy i jemyKonfitura różana Konfitura z róży cukrowej to tradycyjny dodatek do ciast i deserów – idealne nadzienie do pączków z różą, wypełnienie do mazurków, dodatek do sernika wiedeńskiego
Gotujemy i jemyNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Gotujemy i jemy