przetwory - 14998 przepisów (strona:571/1000)

Sok z ciemnych winogron 111

Sok z ciemnych winogron to świetna alternatywa dla gotowych napojów kupowanych w sklepach. Jest przede wszystkim zdrowszy bo nie zawiera sztucznych konserwantów ani barwników, a jednocześnie

Blog kulinarny S9.PL
Sałatka grzybowa do słoików 151

Sałatka grzybowa do słoików Sałatka grzybowa do słoików to szybki i pyszny sposób na zagospodarowanie resztek grzybów - nóżek, brzydkich kapeluszy, ostatnich sztuk, które nie zmieściły się

Gotujemy i jemy
Sałatka grzybowa do słoików 143

Sałatka grzybowa do słoików Sałatka grzybowa do słoików to szybki i pyszny sposób na zagospodarowanie resztek grzybów - nóżek, brzydkich kapeluszy, ostatnich sztuk, które nie zmieściły się

Korniszonki
Mus jabłkowy (Composta di mele) 112

Nie wyobrażam sobie jesieni bez domowego musu jabłkowego, który nagminnie przygotowuję i przechowuj ę  w spiżarce. Uwielbiam go nie tylko za wspaniały smak i aromat

La grande e la piccola cuoca
DOMOWA KISZONA KAPUSTA 157

   Za przygotowanie domowej kiszonej kapusty zabierałam się już od kilku lat... Wydawało mi się to dość skomplikowane i jakoś tak mnie zniechęcało... Wizja długiego

Smaczne Zdrowe
Dżem z dyni 104

Sezon na dynie w pełni więc warto skorzystać z okazji i zrobić z niej dobry użytek a konkretnie pyszny dyniowy dżem. Prosty w przygotowaniu i idealny

Blog kulinarny S9.PL
Podgrzybki marynowane 82

Podgrzybki marynowane , podgrzybki w lekkiej zalewie octowej. Bez cebuli i warzyw, ponieważ takie są najsmaczniejsze :) podgrzybki, ocet 10%, sól, cukier, ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty, liście

królestwo garów
Kanie suszone panierowane smażone 97

Kanie suszone panierowane smażone są pyszną przekąską lub w odpowiedniej ilości daniem głównym. 6 suszonych kań, 500 ml mleka, mąka (u mnie gryczana), 2 – 3 jajka

królestwo garów
Sok z ciemnych winogron, z sokownika 122

Moja spiżarnia wzbogaciła się o kolejną pozycję - sok z ciemnych winogron. Przygotowałam go w sokowniku, jest to chyba najszybszy sposób na zagospodarowanie owoców. Owoce wystarczy tylko

Kocham..lubię..gotuję..
Grzyby marynowane 113

Najlepsze do marynowania są grzyby małe, które można zostawić w całości. Ja byłam w posiadaniu grzybów dużych, toteż  podzieliłam je na połówki, a niektóre nawet

Kulinarne przemyslenia
Domowa „jarzynka” ,przyprawy bez chemii 91

Domowa „jarzynka” , przyprawy bez chemii Domowa jarzynka to kolejna przyprawa ,której często używam w swojej kuchni . Nie znoszę tych kupnych z jarzynek z tablicą

Ogrodnik w podróży
Ziołowy sos pomidorowy do pizzy 78

Smaczny i naprawdę zdrowy sos pomidorowy z ziołami. Bardzo bogaty w witaminy A, B1, B2, B6, C, K oraz potas, magnez, wapń, żelazo, fosfor, miedź, mangan

Życie zaczyna się w kuchni
Jak mrozić seler 95

    Czy można mrozić seler? Jak najbardziej – można! Czy można mrozić seler naciowy? a korzeniowy? Odpowiedź brzmi – oba! Czy warto mrozić seler? Seler

Dorota Smakuje
Pasta z nóżek grzybowych – do zapiekanek, pizzy, pasztecików, zupy, sosów itp. 132

Pasta z nóżek grzybowych – do zapiekanek, pizzy, pasztecików, zupy, sosów itp. Zazwyczaj odcinam nóżki od grzybów i wykorzystuje same kapelusze. Marynuje je w zalewie octowej

Blog z Apetytem
Grzyby w zalewie octowo-miodowej 156

Grzyby w zalewie octowo-miodowej Świeże grzybki leśne marynowane w zalewie octowej z dodatkiem miodu. Bardzo smaczna i aromatyczna przekąska. Tak przyrządzone grzybki możemy podać do

Blog z Apetytem