Tak, to już właściwa pora na dżem z czarnej porzeczki . Krzaczki uginają się od nadmiaru dojrzałych owoców, a liście zaczynają obsychać. Niewątpliwie to oznaka tego, że
Pieguskowa KuchniaKandyzowane rajskie jabłuszka chodziły już za mną od bardzo dawna. W zeszłym roku przetestowałam dwa sposoby przetwarzania i tym lepszym chciałabym się z Wami dzisiaj podzielić
Pieguskowa Kuchnia5 / 5 ( 3 votes ) Domowy ser labneh w czosnku niedźwiedzim, dziecinnie prosty Domowy ser labneh, wiem brzmi przerażająco ale jest zupełnie prosty. Już parę lat temu
Ogrodnik w podróżyCzosnek pieczony jak zrobić – dowiecie się tego właśnie z tego przepisu. Zwany tez bywa czarnym czosnkiem, jest niezwykle bogaty w smak, aromatyczny i super łatwy
Dorota SmakujeSzarlotka na cienkim cieście z dużą ilością jabłek dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Można ją jeść samą lub z bitą śmietaną i
Przepisy Kulinarne4.9 / 5 ( 11 votes ) Sałatka z jajecznicą prosty pomysł na śniadanie Sałatka z jajecznicą , powstała spontanicznie. Cóż jednego dnia był taki kocioł, że mimo iż zabrałam
Ogrodnik w podróżyMleko kokosowe z wiórków kokosowych zamiennik mleka krowiego Mleko kokosowe z wiórków kokosowych można zrobić na kilka sposobów. Najłatwiej przygotujecie je w blenderze, doskonale poradzi sobie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKISZENIE KAPUSTY “Obrawszy główki kapusty ze wszystkich zbytecznych liści, przekrajawszy je w pół i odrzuciwszy głąby, pokrajać pozostałą twarda masę główek jaknajdrobniej heblem. Potem na
Tajemnice SmakuZAKWAS Z BURAKÓW CZERWONYCH – ZAKWAS BURACZANY – NA BARSZCZ CZERWONY Dobroć barszczu zależy głównie na świeżym kwasie burakowym – Lucyna Ćwierczakiewiczowa , “365 obiadów”
Tajemnice SmakuKoniec maja lub początek czerwca to jest ten czas, kiedy zabieram koszyk, nożyczki i idę na spacer w poszukiwaniu kwiatów czarnego dzikiego bzu. Najlepiej daleko od
Tajemnice SmakuNalewka z kwiatów czarnego bzu jest aromatyczna, delikatna i bardzo prosta w przygotowaniu. Baldachy ścinamy w pełni kwitnienia roślin, nożyczkami, delikatnie, starając się nie ogołocić z
Tajemnice SmakuNalewka agrestowa to środek ogólnie wzmacniający. Jeżeli chcemy nalewkę traktować jako środek leczniczy, spożywanie jej musi być oczywiście umiarkowane! Przesada uniemożliwi wykorzystanie właściwości leczniczych nalewki i
Tajemnice SmakuNalewkę z czerwonych porzeczek w tej wersji przygotowujemy z soku wyciśniętego z owoców w sokowirówce lub wyciskarce. Dlatego też nie podaję wagi porzeczek, tylko ilość uzyskanego
Tajemnice SmakuMirabelki to owoce dziko rosnącej śliwy – śliwy wiśniowej, znane również pod nazwą ałycza. Śliwki te mają żółty, różowawy lub wiśniowy kolor. W smaku słodkawo –
Tajemnice SmakuNalewka z brzoskwiń to trunek wyborny i aromatyczny o pięknym bursztynowym kolorze. Oprócz walorów smakowych posiada również właściwości zdrowotne. W owocach brzoskwiń jest dość dużo łatwo
Tajemnice Smaku