Sałatka grzybowa do słoików Sałatka grzybowa do słoików to szybki i pyszny sposób na zagospodarowanie resztek grzybów - nóżek, brzydkich kapeluszy, ostatnich sztuk, które nie zmieściły się
Gotujemy i jemySałatka grzybowa do słoików Sałatka grzybowa do słoików to szybki i pyszny sposób na zagospodarowanie resztek grzybów - nóżek, brzydkich kapeluszy, ostatnich sztuk, które nie zmieściły się
KorniszonkiNie wyobrażam sobie jesieni bez domowego musu jabłkowego, który nagminnie przygotowuję i przechowuj ę w spiżarce. Uwielbiam go nie tylko za wspaniały smak i aromat
La grande e la piccola cuocaZa przygotowanie domowej kiszonej kapusty zabierałam się już od kilku lat... Wydawało mi się to dość skomplikowane i jakoś tak mnie zniechęcało... Wizja długiego
Smaczne ZdroweSezon na dynie w pełni więc warto skorzystać z okazji i zrobić z niej dobry użytek a konkretnie pyszny dyniowy dżem. Prosty w przygotowaniu i idealny
Blog kulinarny S9.PLPodgrzybki marynowane , podgrzybki w lekkiej zalewie octowej. Bez cebuli i warzyw, ponieważ takie są najsmaczniejsze :) podgrzybki, ocet 10%, sól, cukier, ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty, liście
królestwo garówKanie suszone panierowane smażone są pyszną przekąską lub w odpowiedniej ilości daniem głównym. 6 suszonych kań, 500 ml mleka, mąka (u mnie gryczana), 2 – 3 jajka
królestwo garówMoja spiżarnia wzbogaciła się o kolejną pozycję - sok z ciemnych winogron. Przygotowałam go w sokowniku, jest to chyba najszybszy sposób na zagospodarowanie owoców. Owoce wystarczy tylko
Kocham..lubię..gotuję..Najlepsze do marynowania są grzyby małe, które można zostawić w całości. Ja byłam w posiadaniu grzybów dużych, toteż podzieliłam je na połówki, a niektóre nawet
Kulinarne przemysleniaDomowa „jarzynka” , przyprawy bez chemii Domowa jarzynka to kolejna przyprawa ,której często używam w swojej kuchni . Nie znoszę tych kupnych z jarzynek z tablicą
Ogrodnik w podróżySmaczny i naprawdę zdrowy sos pomidorowy z ziołami. Bardzo bogaty w witaminy A, B1, B2, B6, C, K oraz potas, magnez, wapń, żelazo, fosfor, miedź, mangan
Życie zaczyna się w kuchniCzy można mrozić seler? Jak najbardziej – można! Czy można mrozić seler naciowy? a korzeniowy? Odpowiedź brzmi – oba! Czy warto mrozić seler? Seler
Dorota SmakujePasta z nóżek grzybowych – do zapiekanek, pizzy, pasztecików, zupy, sosów itp. Zazwyczaj odcinam nóżki od grzybów i wykorzystuje same kapelusze. Marynuje je w zalewie octowej
Blog z ApetytemGrzyby w zalewie octowo-miodowej Świeże grzybki leśne marynowane w zalewie octowej z dodatkiem miodu. Bardzo smaczna i aromatyczna przekąska. Tak przyrządzone grzybki możemy podać do
Blog z ApetytemOgórki konserwowe z miętą do słoików to moja kolejna propozycja na prostą do przygotowania i smaczną sałatkę na zimę. Do przygotowania nadadzą się te większe, wyrośnięte
Dorota Smakuje