Składniki: (szklanka 250 ml) (porcja na 2,5 l ketchupu) Cukinia 1,5 kg młoda może być ze skórką, większe bez skóry i ziaren Cebula 0,5 kg Cukier 250 g Ocet jabłkowy 3/4 szklanki ( można użyć zwykłego) Sól 2 łyżki Koncentrat pomidorowy 2 słoiczki łącznie 400 g Słodka papryka łyżeczka Ostra papryka 1/2 łyżeczki Pieprz łyżeczka Przygotowanie: Cukinię i cebulę zetrzeć na tarce jarzynowej ( U mnie młoda cukinia ze skórką. Cukinię można obrać wtedy kolor będzie bardziej intensywny czerwony.) Posolić, przykryć ściereczką i odst... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię :)