Składniki: ogórki gruntowe 5 kg, zestaw do kiszenia z koprem 2 sztuki, korzenie lub liście chrzanu 6 sztuk, czosnek 2 główki, woda gotowana - ile potrzeba, sól
W Mojej Kuchni LubięListopad też może być fajny. Zwłaszcza, gdy Pani Jesień rozpieszcza nas ciepłymi promieniami słońca, w których opadające liście mienią się rubinem i złotem. Gdy na targu
Na moim stoleBył już ketchup, chrzan, majonez, a tym razem domowa musztarda, Musztarda domowa nie jest trudna do zrobienia. To przepis, który możemy sobie sami przygotować. Zajmuje nie
Życie zaczyna się w kuchniWarzywna pasta fasolowa zwana wegetariańskim lub wegańskim smalcem na stałe weszła do mojego menu i często zabieram ją na wszelkiego rodzaju imprezy jako uniwersalne smarowidło do
Poezja smakuKtóregoś dnia poszłam na targ i zobaczyłam pełne wiadro kiszonych rzodkiewek, małych cukinii i fasolki szparagowej. Z nich najbardziej smakowała mi rzodkiewka. Do tego stopnia, że
AZgotuj!Sos pomidorowy po indyjsku chutnej z pomidorów - Tamatar ki Chatni Sos pomidorowy po indyjsku - prosty przepis, który łączy w sobie magiczną woń korzennych przypraw i dojrzewających
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKonfitura z czerwonej cebuli - najlepsza do mięsa, pasztetów, wędlin i serów Konfitura z czerwonej cebuli najlepsza, jaką możecie sobie wyobrazić. Słodko-kwaskowa, z wyraźną
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataDziękujemy Kalina za podarunek. Rydzów nigdy nie udało się nam uzbierać. Mnóstwo prawdziwków, ale nie rydzów. Postanowiliśmy je ukisić. Wyszły super! Składniki: świeże rydze cebula
R'n'G KitchenSkładniki: łopatka bez kości 1,5 kg, boczek świeży bez kości i skóry 50 dag, woda zimna 1 szklanka, żelatyna 1 łyżka, sól peklująca 1,5
W Mojej Kuchni LubięKasztany jadalne to kolejny z symboli jesiennej aury. Pojawiają się stoiska z prażonymi kasztanami jadalnymi, które pachną kilometr dalej. Lubię bardzo ten czas. Chcieliśmy zrobić podobne
W kuchni Karmel-itkiCzerwona kapusta kiszona w słoikach Kiszona czerwona kapusta to niezwykły przysmak. Pięknie wygląda i doskonale smakuje. Czerwoną kapustę można zakisić o każdej porze roku, ale
Gotujemy i jemyJabłka są niezastąpione w jesienno-zimowej kuchni. Tanie, zdrowe, super smaczne i ze wszech miar polecane przez dietetyków. Jabłka prażone lub mus z jabłek chętnie używamy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Czerwona kapusta kiszona w słoikach Kiszona czerwona kapusta to niezwykły przysmak. Pięknie wygląda i doskonale smakuje. Czerwoną kapustę można zakisić o każdej porze roku, ale
KorniszonkiRewelacyjny syrop na odporność i przeziębienie Domowy, naturalny lek działający przeciwwirusowo, antybakteryjnie i przeciwzapalnie. Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Świetnie sprawdza się przy przeziębieniu, grypie
Blog z ApetytemNajlepszy przepis na jabłka prażone na zime do słoików. Wykorzystać je możemy do ciast, naleśników i innych słodkich wypieków, świetne będą również do ryżu lub owsianki
wyzwania kuchenne