Czosnek niedźwiedzi o tej porze roku jest bohaterem w naszej kuchni. Śmiem nawet stwierdzić, że chyba jesteśmy od niego uzależnieni. Dzięki niemu nasz talerz jest
Wędrówki po kuchniBuraczane kimchi – czerwona koreańska kiszonka Tradycyjna koreańska kiszonka składa się zazwyczaj z kapusty pekińskiej, rzepy, gochugaru i kilku innych dodatków. W Korei istnieje
Tajemnice SmakuRzeżucha – dekoracja na wielkanocny stół Uprawa rzeżuchy w domu jest naprawdę banalnie prosta i możecie cieszyć się nią przez cały rok, szczególnie na przednówku, wczesną
Dorota SmakujeCzy wy też myśleliście, że zrobienie domowego serka jest trudne? Tymczasem okazuje się, że to istny banał i nie wyobrażam sobie, żeby ktokolwiek sobie z tym
okolicepalnika.plZakwas na żurek możemy przygotować na dwa sposoby. Pierwszy, bardziej znany to zakwas z mąki żytniej, wody, dodatków takich, jak czosnek, liście laurowe, ziele angielskie, ziarna
Tajemnice SmakuGotowe w : 2 dni Dziś chcę Wam zaproponować śledzie, które są prawdopodobnie moimi ulubionymi. Duża ilość cebuli łącząca się z winnym sosem pomidorowym to smaki
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisySchab pieczony w rękawie Dziś dzielę się z Wami przepisem na pyszny pieczony schab . Tak przygotowane mięso można podać na ciepło na obiad (w towarzystwie powstałego
Słodkie okruszkiZostało mi z obiadu kotletów z piersi kurczaka, aby ich nie marnować pomyślałam, że warto by je jakoś przyrządzić, tak aby nie były znów odgrzewane. Skoro
Krylowa KuchniaWiem, wiem parówki to samo zło, ale kto z nas nie lubi wciągnąć pysznego serdelka? Ja na przykład uwielbiam jeszcze goracą paróweczkę pokroić grubo na świeży
Krylowa KuchniaTaka ostra pasta idealnie nada się do doprawiania wszelkiego rodzaju gulaszy, marynat mięsnych, oraz sosów na zimno czy na ciepło. Jest idealna kiedy nie mamy już
Krylowa KuchniaSkładniki: prawdziwki świeże 8 kg, woda do drugiego gotowania 3 litry zalewa: cebula 6 sztuk średnie, cukier 1,5 szklanki, liście laurowe 10 sztuk, pieprz ziarnisty
W Mojej Kuchni LubięPierwsza z moich jesiennych tradycji, a od dwóch lat to już nasza wspólna tradycja. Z utęsknieniem czekam na czas, kiedy śliwki będą już na tyle dojrzałe
niecodziennikparyDo tej pory dynia marynowana gościła u nas za sprawą Rodziny, więc nie myśleliśmy o samodzielnym robieniu zapasów. Zmieniło się to w tym roku, gdy zastanawialiśmy
niecodziennikpary