przetwory - 14998 przepisów (strona:551/1000)

Jak zrobić syrop z pędów sosny 158

Jak zrobić syrop z pędów sosny będzie tematem dzisiejszego wpisu. Kiedy pytam ludzi czy stosują w swojej kuchni zioła, chwasty , kwiaty, dzikie rośliny, odpowiedzią którą najczęściej

Dorota Smakuje
Syrop z kwiatów czarnego bzu 1258

Właśnie kwitnie czarny bez i to jest najlepszy czas na przygotowanie syropu, który w okresie jesienno - zimowym z pewności nam się przyda. Ma działanie zdrowotne i

Maminek kulinarny
Klopsiki wieprzowo-wołowe marynowane 365

Klopsiki lubi chyba każdy, a w takiej postaci to jest naprawdę rewelacja. Pyszna przekąska zarówno na domowe przyjęcia i imprezy, jak i na kolacje. Soczyste mięso

Krylowa Kuchnia
Zakwas 181

Opis Zakwas: Zakwas to świetny dodatek do chleba. Obecnie bardzo często podczas pieczenia domowego chleba idziemy na łatwiznę i zamiast zakwasu używamy drożdże, spulchniacze i inne

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
PAPRYKA MARYNOWANA PANI ZOSI - NAJLEPSZA!!! 167

Pierwszy słoik dostaliśmy od Pani Zosi, potem wzięłam przepis i zrobiłam kilka słoików na zimę. Już ich nie ma. Wiem, że jeszcze nie ma sezonu na

Cytryna&Co.
Pomidory marynowane z cebulą 166

W sklepie pojawiły sie już pomidory, które smakuja pomidorem, a nie papierem toaletowym. A co może być smaczniejszego niż malinowy pomidor z młodą, słodką cebulą? Polecam

Krylowa Kuchnia
Cukier aromatyzowany bzem 118

  To był maj, pachniała Saska Kępa szalonym zielonym bzem 💚. Chyba nie ma osoby, która nie znałaby tekstu piosenki Maryli Rodowicz pod tytułem Małgośka. Ja wychowałam

Kulinarne przygody Gatity
Bułeczki drożdżowe z konfiturą z czerwonej cebuli 171

Zakręcone bułeczki z ciasta drożdżowego nadziane domowej roboty konfiturą z czerwonej cebuli, zapieczone z serem mozzarella. Niebanalne drożdżówki w wersji półwytrawnej - wychodzą mięciutkie i puszyste. 

Kuchnia MagdaLeny
Bułeczki drożdżowe z konfiturą z czerwonej cebuli 171

Zakręcone bułeczki z ciasta drożdżowego nadziane domowej roboty konfiturą z czerwonej cebuli, zapieczone z serem mozzarella. Niebanalne drożdżówki w wersji półwytrawnej - wychodzą mięciutkie i puszyste. 

Kuchnia MagdaLeny
Botwinka kiszona w czosnkowej maślance 128

Kiszona botwinka idealna na letni chłodnik Wcześniej kisiłam botwinkę w domowym kefirze, wyszła przepyszna i im dłużej stała, tym nabierała coraz bardziej intensywnego smaku. Zrobiłam eksperyment

Tajemnice Smaku
Kiszona młoda kapusta 140

Kiszona młoda kapusta, to prawdziwy rarytas. Smakuje zupełnie inaczej, niż ta klasyczna. Jest bardziej delikatna i aromatyczna. Jej młode listki są duże smaczniejsze, niż te dojrzałe

Kulinarne przygody Gatity
Ależ to jest pyszne! – Sałatka z kiszonymi rzodkiewkami 143

Sałatka z kiszonymi rzodkiewkami – ależ to jest pyszne! Ostatnio pokazywałam Wam jak zrobić kiszone rzodkiewki . Brzmi dziwnie? Może trochę, ale zapewniam że kiszenie to stary

Dorota Smakuje
KLOPSIKI W SOSIE POMIDOROWYM 126

Nie ma to jak pyszne mięsne klopsiki w sosie pomidorowym, które rozpływają się w ustach. Proste i sycące danie na obiad dla całej rodziny. SKŁADNIKI 500g

Mała w garnku miesza
Dżem truskawkowy z kawą i cynamonem 92

Jak wiecie lubię eksperymenty. Gdzieś przeczytałam kiedyś, że do truskawek , jako niezwykłe połączenie pasuje kawa-- postanowiłam spróbować i do tego dodałam mój ulubiony cynamon. Powiem , że

Kuchnia Pełna Emocji