Pikle ogórkowe

Pikle ogórkowe

Pikle ogórkowe

Mimo upałów ogórki wciąż się wiążą i nie nadążamy z ich przerabianiem. Pikle robi się szybko i nie są zbyt pracochłonne, więc tym razem zdecydowałam się na nie. Zimą będą przekąską i dodatkiem do sałatek lub obiadu. Składniki (na 4 słoiki o pojemności 0,7 l): Zalewa 0,5 szklanki octu 10% 3 szklanki wody 0,5 szklanki cukru łyżka soli 6 ziaren ziela angielskiego 14 ziaren pieprzu Dodatki do słoika gałązka kopru ząbek czosnku kilka ziaren gorczycy 3 plasterki marchewki 1/3 liścia pietruszki plaster cebuli ćwiart... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.