Mimo upałów ogórki wciąż się wiążą i nie nadążamy z ich przerabianiem. Pikle robi się szybko i nie są zbyt pracochłonne, więc tym razem zdecydowałam się na nie. Zimą będą przekąską i dodatkiem do sałatek lub obiadu. Składniki (na 4 słoiki o pojemności 0,7 l): Zalewa 0,5 szklanki octu 10% 3 szklanki wody 0,5 szklanki cukru łyżka soli 6 ziaren ziela angielskiego 14 ziaren pieprzu Dodatki do słoika gałązka kopru ząbek czosnku kilka ziaren gorczycy 3 plasterki marchewki 1/3 liścia pietruszki plaster cebuli ćwiart... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)