Robicie przeciery z pomidorów? Ja robię co roku i chyba to wyniosłam z domu, ponieważ moja mama co sezon na pomidory przerabiała mnóstwo kilogramów, miała prostą
Pieprzyć z FantazjąSłodko kwaśna sałatka z lekko chrupiącymi warzywami,kolorowa,dzięki pomidorowemu posmakowi ,zupełnie inna.Idealna na zimę do mięsa czy kotleta,lub jako przekąska. Dla mnie bardzo ciekawa
Swojskie jedzonkoMus jabłkowy do słoików to pyszny, zdrowy i prosty w wykonaniu dodatek do ciast, deserów czy naleśników. Warto go przygotować, aby w chłodne jesiennie i zimowe
Smakowite DaniaOgórki w zalewie curry to kolejna moja propozycja na zamknięcie ogórków w słoikach. Idealny dodatek do obiadu, grilla, kanapek czy jako przekąska imprezowa. Przepis jest bardzo
Zrób to smacznieCzatnej brzoskwiniowy. Brzoskwiniowy sos czatnej z curry i imbirem. Przepis na brzoskwiniowy czatnej z cebulą, imbirem, czosnkiem i chili, z dodatkiem curry
Moja Książka KucharskaPozostawić smak lata można w słoiku, tym razem zamknęłam cukinię, paprykę i cebulę. Marynowana cukinia z papryką i cebulą to pyszny dodatek do obiadu czy kanapek
Pieprzyć z FantazjąJeden z moich ulubionych przepisów na marynowane podgrzybki,przepis bardzo prosty Składniki Podgrzybki Zalewa ½ szkl octu 10%1 ½ łyżki soli1 łyżeczka cukru CebulaMarchewka 5 Liści laurowych
Kulinarne pyszności MolkiSkładniki: 1 główka kapusty ( ok. 1,5kg ) 2 kg ogórków gruntowych 4 czerwone papryki 1 kg marchewek 4 cebule Zalewa: 3/4 szklanki cukru 1/2
Qchnia po prostuOstatnio robię dużo różnych kiszonek, pikli, takich krótkich marynowanych warzyw, które można zjeść 1 czy 2 dni po zrobieniu. Dlatego gdy trafiłam na ten przepis postanowiłam
Bernika - moj kulinarny pamietnikSałatka z cukinii do słoików na zimę jest pyszna, kolorowa i świetnie sprawdza się jako dodatek do obiadu albo sałatka do grilla. Warzywa w słodko-kwaśnej
e-PrzepisyKulinarneCukinia to zdecydowanie jedno z moich ulubionych warzyw.Można wykorzystać ją na wiele sposobów.Zawsze sadzę ją w ogrodzie i mam jej sporo. Dziś przypomnę wam
Swojskie jedzonkoKiszenie to najstarszy sposób konserwowania żywności i najzdrowszy, bo zwielokratnia ich wartości zdrowotne. Kiszona kapusta, buraki czy kiszone ogórki są najpopularniejsze, to nasze ulubione kiszonki, ale
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Domowe ogórki kiszone to doskonała przekąska, składnik wielu sałatek czy też dań obiadowych. I zapewne ile kucharek tyle sposobów na ich ukiszenie. Dziś opiszę Wam
Zrób to smacznieSuszoną cukinie w plastrach robię co roku z przyprawami i oliwą jaką akurat mam, nie trzymam się sztywno przepisu tylko wciąż odkrywam nowe smaki. W
Apetyczna babeczka