Pyszny sposób na fasolkę z papryką w sosie chilli i ketchupie-polecam zimą do ryżu i nie tylko,przepis robiony w mojej rodzinie od wielu lat
Swojskie jedzonko5 / 5 ( 21 votes ) Indyjskie marynowane patisony Malutkie, marynowane patisony w indyjskiej mieszance przypraw, to doskonała egzotyczna przekąska lub przystawka. Właśnie, nieśmiało, zaczyna się sezon na
Ogrodnik w podróżyPyszna sałatka na zimę- pełnia warzyw! Główną rolę grają już lekko przerośnięte górki. Spróbujcie! około 2 kg przerośniętych ogórków około 1/2 kg marchewki około 1/2 kg
LatosiowydomPasztet z cukinii to obowiązkowa pozycja w moim menu domowym w sezonie na cukinię. Jest pyszny i lekki, mimo dodatku kaszy czy sera. Zamiast wędliny czy
Pieprzyć z FantazjąMorwa jest pyszna. Składniki: 2 kg morwy białej 1 kg cukru 30-50 ml soku z cytryny Przygotowanie: Owoce morwy przebrałem
R'n'G KitchenFrużelina to świetny pomysł na zamknięcie dojrzałych owoców lata w słoiczki. Ja do przygotowania swojej użyłam dojrzałych wiśni, ale mogą być również inne owoce, maliny, truskawki
Kuchnia z widokiem na ogródSkładniki: 1 kg jabłek (waga po obraniu) 300 g agrestu, u mnie czerwony 1 szklanka erytrytolu, może być cukier Przygotowanie: Z agrestu usunąć końcówki i wrzucić
czarrna od kuchniWIŚNIE W SYROPIE Wiśnie w syropie to idealne wspomnienie lata podczas zimowych, chlodnych dni. Takie wiśnie możemy użyć do różnego rodzaju wypieków, deserów czy też pierogów
Kulinarnie z Polką na KresachPyszna sałatka do obiadu, Jest dość łagodna, więc z powodzeniem mogą ją jeść dzieci. Z podanych proporcji wychodzi ok. 14 słoików 0,33 l Co potrzeba
Bułka z ChlebemKonfitura dla dorosłych Składniki: 1 kg agrestu 1 kg cukru żelującego 1 torebka cukru waniliowego 4 łyżki whisky Przygotowanie: Agrest umyłem
R'n'G KitchenOliwki krajowe czyli oliwki z niedojrzałych śliwek. Oliwki są obecne w kulturze ludów Morza Śródziemnego od niepamiętnych czasów. Najstarsze przekazy historyczne o uprawie wiecznie zielonych drzewek
królestwo garów5 / 5 ( 74 votes ) Ogórki marynowane po rosyjsku w czosnkowej marynacie Ogórki po rosyjsku, to idealna marynata . Malutkie chrupiące warzywka , zamknięte niczym skarby w słoikach, pachnących
Ogrodnik w podróżyPyszna sałatka, idealny sposób na zachowanie warzyw z ogrodu na zimę, wystarczy wtedy tylko otworzyć słoik i mamy gotową sałatkę do obiadu. Tym razem z kapusty
Swojskie jedzonkoRozpoczyna się czas fasolkę. Wszyscy,którzy uwielbiają fasolkę mogą cieszyć się nią na talerzu i w słoikach. Zapraszam do przechowania tej pyszności na zimę. Ja dostałam
Kuchnia Beaty