Czosnek niedźwiedzi pasteryzowany jest świetnym sposobem na jego przechowanie. Jest to idealne rozwiązanie dla osób, które nie mają już miejsca w lodówce, nie mają chłodnej piwnicy czy spiżarni. Pasteryzowany czosnek niedźwiedzi przetrwa w ciepłych mieszkaniach do zimy. 130 g liści czosnku niedźwiedziego, łyżeczka soli (u mnie sól morska), 50 ml oleju lub oliwy (u mnie olej rzepakowy tłoczony na zimno) Liście czosnku niedźwiedziego umyć i osuszyć. Drobno posiekać lub zemleć w maszynce do mięsa. Wymieszać z so... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...