Konfitura z dyni i pomarańczy

Konfitura z dyni i pomarańczy

Konfitura z dyni i pomarańczy

Kolejna konfitura z dyni i pomarańczy to propozycja dla tych, którzy wolą coś mniej słodkiego, lekko kwaskowego. Zrobienie tej konfitury wymaga dużo czasu, jednak warto mieć ją w swojej spiżarce. Tak jak ta poprzednia konfitura, ta również została zrobiona przez Krzycha:) Czas wykonania: 5 h 15 min Ilość porcji: 1,350 g (9 słoiczków po 150 g) Składniki: 1 ½ kg dyni (po obraniu) 700 g cukru 1 ½ kg pomarańczy (6 sztuk) 1 ½ cytryny skórka z 1 pomarańczy skórka z 1 cytryny 1 łyżeczka startego imbiru Przygotowanie: Dyn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.