Ogórki w musztardzie. Ogórki w zalewie musztardowo-miodowej. Wypróbowany przepis na ogórki w musztardzie z miodem. Prosty przepis na doskonałe ogórki w musztardzie rosyjskiej lub sarepskiej
Moja Książka KucharskaFrużelina wiśniowa to świetny dodatek do deserów, ciast, naleśników czy do przełożenia tortów. Jeżeli mamy nadmiar wiśni można taką pyszną frużelinę zamknąć w słoiku i zimę
Andzia PichciSezon na ogórki powoli się zaczyna. Tu nie ma zmiłuj, trzeba działać szybko, bo ogórki przerastają. Wszystko dzieje się prawie jak w filmie. Sezon goni sezon
Pieprzyć z FantazjąBotwinka w słoikach na zimę to pyszny sposób na to by przemycić smaki lata w słoiku. W moim domu bardzo lubimy tę zupę, dlatego też zaczęłam
Pieprzyć z FantazjąTaki dżemik jest idealny do ciast gdy chcemy przełamać ich słodycz, ale nie tylko, nadaje się też do nadziewania pączków czy po prostu na świeżą chałeczkę
Gotowanie...to proste !Surówka obiadowa na zimę z kapusty i ogórków to jedna z moich ulubionych. Jest pyszna, wyrazista w smaku i kolorowa. Stanowi świetnie uzupełnienie obiadu, ale doskonale
e-PrzepisyKulinarneKiedyś kupiłam taką paprykę gdzieś w sklepie nie mogłam się nią najeść i postanowiłam ,że koniecznie muszę taką zrobić,udało się i od tej pory jest
Swojskie jedzonkoKiszone ogórki gruntowe, małosolne. Chrupiące i cenne dla naszego zdrowia, źródło zdrowych dla naszego organizmu i jelit bakterii. Niskokaloryczne kiszone ogórki, polecane dla osób chcących zrzucić
ProstePesto.plDomowy dżem jest zdecydowanie smaczniejszy od tego ze sklepu. Obdarowani czereśniami przez siostrę zrobiliśmy między innymi dżem. Składniki: 1 kg czereśni 250
R'n'G KitchenPyszna słodko kwaśna sałatka do słoików na zimę.Uwielbiam jej smak,idealna jako dodatek do obiadu i wszystkiego rodzaju mięs.Fajnie lekko chrupiąca i kolorowa - polecam
Swojskie jedzonkoOtwarcie takiego słoika w środku zimy przeniesie nas w ciepłe kraje, smak jest przecudowny, taki stuprocentowo letni. spróbujcie takiego połączenia :) Składniki na około 4 słoiki
Gotowanie...to proste !Jeżeli chcecie zachować smak lata na później to konfitura jest jednym ze świetnych sposobów. Za te kilka miesięcy, kiedy będzie już szaro i ciemno i deszczowo
FlymetothespoonBotwinka kiszona w kefirze . Uwielbiam wszelkie kiszonki. Kiszenie to najzdrowszy i najprostszy sposób konserwowania warzyw. Kiszone warzywa po lekkim zakwaszeniu w solance można jeść po 3
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJeszcze jeden z sezonowych syropów i chyba ostatni. Składniki: -30 gałązek mięty -1,5 l wody -2 kg cukru -3 dkg kwasku cytrynowego Wodę
Maminek kulinarny