Czoko dżem ze śliwek i jabłek

Czoko dżem ze śliwek i jabłek

Czoko dżem ze śliwek i jabłek

Dzisiaj kolejny przepis na wykorzystanie pozostałych śliwek po produkcji soku . Czas wykonania: 2-3 h Ilość porcji: 3 słoiki 330 ml i 2 słoiki 240 ml Składniki: 1,1 kg śliw pozostałych z produkcji soku 1,1 kg (9 sztuk) jabłek 1 szklanka (230 g) cukru 4 łyżki ciemnego kakao Przygotowanie dżemu ze śliwek, jabłek i kakao: Śliwki uzyskane jako produkt uboczny w produkcji soku przełożyć do dużego garnka i gotować jeszcze przez około 60 minut na małym ogniu. Mieszać od czasu do czasu. W międzyczasie obrać i zetrzeć na tarce... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaWeDwoje.plKuchniaWeDwoje.pl

Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śliwka, naleśniki, ciasto, gofry, przetwory, jabłka, ciasta z jabłkami, ciasto ze śliwką

Inne przepisy z KuchniaWeDwoje.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.