Wielkimi krokami zbliża sie do nas jesień a ta nieodmiennie kojarzy się z gruszeczkami. Można już dostać pyszne klapsy lub konfrencje :) Tym razem chciałabym podzielić się
Kuchnia Pełna EmocjiDziś kolejny przepis na sezonowe owoce. Tym razem będą to powidła śliwkowe z cynamonem, gałką muszkatołową i kakao. Połączenie idealne i niezwykle smaczne. Myślę, że w
Kuchnia Pełna EmocjiW maju jest jego istny wysyp! Żółte kobierce aż proszą się o zerwanie. Jak zrobić by nie był gorzki, tylko słodziutki? Zaznaczam, iż ja nie robię
LatosiowydomCzy wiesz że można je kisić? Sprawdź jak łatwo. Rzodkiewki Bardzo się w ostatnich latach polubiłam z kiszonkami. Są zdrowe, mają dla nas wiele cennych wartości
Dorota SmakujePodczas ostatniego szybkiego wypadu na bazarek kupiłam kwaszeniaki, czyli małe ogórki gruntowe, które można ukisić. Na rozpoczęcie sezonu zrobiliśmy z nich ogórki małosolne z woreczka . To
niecodziennikparySer z mleka i jogurtu. Znów mam wenę, oprócz zwykłego gotowania ruszyłam z akcją robienia domowego sera i innych wyrobów domowych. Wszelkie domowe wyroby to aktualnie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięNajlepszy syrop na kaszel jaki znam. Zawsze go stosuje i nigdy mnie nie zawiódł. Działa wykrztuśnie i przeciwbakteryjnie. Syrop smakuje podobnie do miodu, więc moja pociecha
kulinarne odsłony patiCześć Kochani łąki powoli stają się żółte, za sprawą mniszka lekarskiego. jest to zatem dobry czas by pokazać Wam jak ja robię miodek z
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuCzosnek niedźwiedzi o tej porze roku jest bohaterem w naszej kuchni. Śmiem nawet stwierdzić, że chyba jesteśmy od niego uzależnieni. Dzięki niemu nasz talerz jest
Wędrówki po kuchniBuraczane kimchi – czerwona koreańska kiszonka Tradycyjna koreańska kiszonka składa się zazwyczaj z kapusty pekińskiej, rzepy, gochugaru i kilku innych dodatków. W Korei istnieje
Tajemnice SmakuRzeżucha – dekoracja na wielkanocny stół Uprawa rzeżuchy w domu jest naprawdę banalnie prosta i możecie cieszyć się nią przez cały rok, szczególnie na przednówku, wczesną
Dorota SmakujeCzy wy też myśleliście, że zrobienie domowego serka jest trudne? Tymczasem okazuje się, że to istny banał i nie wyobrażam sobie, żeby ktokolwiek sobie z tym
okolicepalnika.plZakwas na żurek możemy przygotować na dwa sposoby. Pierwszy, bardziej znany to zakwas z mąki żytniej, wody, dodatków takich, jak czosnek, liście laurowe, ziele angielskie, ziarna
Tajemnice SmakuGotowe w : 2 dni Dziś chcę Wam zaproponować śledzie, które są prawdopodobnie moimi ulubionymi. Duża ilość cebuli łącząca się z winnym sosem pomidorowym to smaki
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy