Dżem morelowy

Dżem morelowy

Dżem morelowy

Przepis na : śniadanie

Nie lubię moreli. Parę dni temu kupiłam jedną sztukę, dla córy, niech próbuje nowych smaków. Zanim dałam jej pierwszy kawałek, spróbowałam ja. Kawałeczek. 5 minut później byłam z powrotem w warzywniaku, po kolejne 4 kg. Parę dni później kupiłam 2. Ja nie wiem co się w ogóle stało. Pyszne! A dżem, jeszcze lepszy. Róbcie od razu z podwójnej porcji. Z tej ilości składników wyszło mi 6 słoiczków (po ok. 180 g każdy). Składniki: 2 kg moreli 500 g cukru (lub więcej) Morele myjemy, pozbywamy się z nich pestek, przek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kardamonovy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.