5 / 5 ( 3 votes ) Kotlet mielony w sosie pieczeniowo-koperkowym, danie do słoika Kotlet w sosie pieczeniowo-koperkowym, jest jednym z ulubionych dań na wyjazdy, mojego
Ogrodnik w podróżyKiszona brukselka. Nasi czytelnicy wiedzą, że kisimy różne warzywa, nie tylko ogórki i kapustę. Polecam inne nasze przepisy na kiszone warzywa: kiszona marchew , kiszone rzodkiewki , buraki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSos pomidorowy z passaty – do makaronu, do gołąbków, do lazanii, nawet do pizzy, do pulpetów. Popularna coraz bardziej u nas passata pomidorowa, która łatwo znaleźć
Dorota SmakujeSos hoisin do sajgonek, ale też do mięsa , makaronu , ryżu smażonego – generalnie do dań kuchni chińskiej. To sos na bazie śliwek, dokładniej powideł śliwkowych z
Dorota SmakujeSkładniki: 8 pomarańczy 1 litr spirytusu 1 litr wody mineralnej 500 g cukru 6 goździków Sposób wykonania: Obieramy pomarańcze z wierzchniej części skórki (część pomarańczowa), którą
Qchnia po prostuMięso w słoikach to nie lada przysmak. Aromatyczne, rozpływające się w ustach z pyszną galaretką. Podczas przygotowania mięsa do słoików ważne jest by dodać sporo tłustego
Pieprzyć z FantazjąZdrowsza wersja czekoladowego kremu w wersji lekko wytrawnej. Pikanterii dodaje mu pieprz cayenne, imbir zaś rozgrzewa. Wspaniały dodatek do ciast, deserów a także pieczywa. Składniki 1
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyCześć! No to robota zrobiona! Przed świątecznie z aromatem i po starowiejsku. Od kilku lat mamy w zwyczaju robić swoje wędliny. Solanka: * na 9 litrów wody
Pieprzyć z FantazjąJeśli masz nadmiar owoców i nie wiesz co z nimi zrobić, proponuję Ci łatwą wersję sosu owocowego. Możesz się nim zajadać bezpośrednio po przygotowaniu lub schłodzić
Szybko SzybkowarŚwiątecznymi przepisami pomęczę Was troszeczkę, ale myślę,że będzie to miłe dla oka i dla kubków smakowych. W kolejce czekają paszteciki z kapustą i grzybami, pierożki
Życie zaczyna się w kuchniNasz ulubiony kawałek mięsa na chlebek. Można roladę również podać pokrojoną w plasterki z dodatkiem sosu chrzanowego lub czosnkowego. Odciąć skórę z boczku, doprawić solą, pieprzem
Kuchnia PokoleńSkładniki: Buraki podłużne 1 kg liść laurowy 2 Ziele angielskie 5 Pieprz w Ziarkach 5 Czosnek 5 dużych ząbków Woda 1 l Sól łyżka Przygotowanie
Kulinarne przygody