PASTERYZOWANY SOS WARZYWNY DO PIZZY + FILMIK

PASTERYZOWANY SOS WARZYWNY DO PIZZY   +   FILMIK

PASTERYZOWANY SOS WARZYWNY DO PIZZY + FILMIK

Sos warzywny do pizzy i zapiekanek świetnie sprawdza się zimą, jest aromatyczny, gęsty i smaczny. Już nie muszę się martwić czym posmarować spód ciasta, teraz taki sos mam pod ręką. Polecam mój przepis.  SKŁADNIKI :  2 kg pomidorów 1 spora cukinia  4 cebule  1 kg czerwonej papryki 2 papryki zielone 2 małe bakłażany  5-6 łyżek oleju  5-7 ząbków czosnku  1 łyżka oregano 4-5 małych, suszonych papryczek chili 1 paczka ziół prowansalskich 10 g  3/4 szklanki cukru  1-2 p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Fantazje Marioli

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.