Sos warzywny do pizzy i zapiekanek świetnie sprawdza się zimą, jest aromatyczny, gęsty i smaczny. Już nie muszę się martwić czym posmarować spód ciasta, teraz taki sos mam pod ręką. Polecam mój przepis. SKŁADNIKI : 2 kg pomidorów 1 spora cukinia 4 cebule 1 kg czerwonej papryki 2 papryki zielone 2 małe bakłażany 5-6 łyżek oleju 5-7 ząbków czosnku 1 łyżka oregano 4-5 małych, suszonych papryczek chili 1 paczka ziół prowansalskich 10 g 3/4 szklanki cukru 1-2 p... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...